Der er gods i moduler, der er lavet i ipétræ – de vejer godt. Men det kan lade sig gøre at lægge dem på plads ene mand.

Der er gods i moduler, der er lavet i ipétræ – de vejer godt. Men det kan lade sig gøre at lægge dem på plads ene mand.

En lækker terrasse i forlængelse af huset fungerer som et ekstra rum, når vejret tillader det. Det forhøjer husets værdi – og beboernes livskvalitet.

Den gamle fliseterrasse her har ligget der de seneste 20 år. Beboerne er trætte af at se på den, så nu vil de have en ny terrasse i træ. Det nemmeste og mest solide er faktisk at lade de gamle fliser ligge og bygge oven på dem.

Fliserne har sat sig og har det rigtige fald væk fra huset, så de vil være et godt solidt underlag at gøre strøerne til træterrassen fast til. Og vi slipper for at fjerne de gamle sten.

Byg en solid træterrasse konstruktion

Ingen synlige skruer

Terrassen er bygget i ipétræ i fem moduler, der har samme bredde som havedøren og vindues fagene. Modulerne skal gå lidt ud over den gamle terrasse, så vi sætter stolper i jorden for enden af fliserne, som modulerne kan hvile på. Det løfter gulvet og giver indtryk af en “svævende” terrasse, som strækker sig ud over de små sten – underlaget i resten af den lille japanske have.

Samtidig har modulerne den fordel, at det er let at skifte slidte og ødelagte dele, hvis det skulle blive nødvendigt. Modulerne er samlet fra bagsiden, så der ikke er synlige skruer og skruehuller på det nye trægulv. Vi har fået snedkeren til at dele de langsgående brædder for at få et præcist snit.

Prisen er minimal i forhold til den ærgrelse, vi ville have, hvis vi kom til at skære skævt.

LÆS OGSÅ: Træterrasse på fliser