Byg en solid bund under din terrasse

Ingen ser, hvordan der ser ud under din træterrasse, men du vil hurtigt mærke, hvis terrassen ikke er bygget på en fast, solid og stabil bund. Det stabile underlag til en træterrasse kan du opnå på flere måder.

Terrasse opbygning: Byg en solid bund under din terrasse

Træterrasse konstruktion: Når træterrassen bygges på en solid bund og med en stabil konstruktion, holder den længere. Og du får større glæde af den.

Hvad skal være under min træterrasse?

Hvis din nye træterrasse skal være solid og holde i mange år, skal du bygge en stærk konstruktion under træterrassen. Det stabile underlag til en træterrasse kan du opnå på flere måder. Vi viser dig her nogle forskellige løsninger.

Træterrasse konstruktion: Solid og stabil bund

1. Skal terrassen bygges et sted, hvor der ikke er en fast bund, må du først skabe denne faste bund. Start med at måle op og banke pæle i jorden, så du kan trække snore.

2. Når snorene er på plads, kan du måle, hvor meget jord der skal graves af. Under terrassebrædderne skal der være plads til stabilgrus, læggegrus, opklodsninger og strøer.

3. Når du har gravet ud, jævnes jorden og stampes, inden du lægger mindst 20 cm stabilgrus ud, som komprimeres med en pladevibrator.

4. Undervejs bruger du snorene til at måle ud fra. Ligger laget af stabilgrus for lavt, må du fylde mere på og vibrere det igen. Er laget for højt, må du fjerne lidt.

5. Laget af læggegrus skal kun være et par centimeter tykt. Det trækkes af, så overfladen er helt plan. Og så er du klar til at lægge de fliser, du kan bygge opklodsningerne på.

Hvordan bygger man en stabil terrasse?

Du kan bygge en stabil terrasse på flere måder. Du kan fx bygge ovenpå fliser, stolper, klodser og kiler. I artiklen her kan du læse mere om de forskellige måder.

TIPS: BRUG FLISER TIL TRÆTERRASSEN

Havefliser er et fint udgangspunkt, når du skal bygge en træterrasse. Jo større fliser desto bedre. Og det kan sagtens være gamle, brugte fliser. Fordelen ved fliserne er, at du har en lige flade, der ligger ret stabilt. Fladen er nem at få i vater – lige til at bygge en solid og helt lige konstruktion på.

TRE ANDRE VEJE TIL EN STABIL TRÆTERRASSE KONSTRUKTION

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Hvis der er plads i højden, kan du bygge direkte oven på en fliseterrasse.

Skal din træterrasse ligge oven på en eksisterende fliseterrasse, behøver du ikke grave ud. Du kan godt bruge den som fast bund. Er den meget ujævn, kan du fylde fordybningerne med beton.

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Med en bulldog-skive mellem stolpe og strø får du en meget stærk samling.

Du kan bygge den nye terrasse på nedgravede stolper. Så skal du kun grave huller – ikke hele arealet – og du skal ikke vibrere grus. Strøerne kan fastgøres til siden af stolpen.

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Stolpesko fås færdiglavede og i en udgave, der nemt kan justeres i højden.

Du kan bygge din træterrasse på stolpesko. De støbes fast i beton – gerne i et rør. Mellem rør og og stolpesko lægges klodser, så skoen sidder i den rigtige højde. Tjek også, at den er i vater.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

NEM METODE TIL TERRASSE OPBYGNING: KLODS OP MED KILER AF PLASTIK

Bygger du din træterrasse på fliser, får du brug for at lave opklodsning. Men det nemmeste at arbejde med er kiler og klodser af plast. De har riller i top og bund, så de ikke skrider så nemt.

Vælger du at lægge terrassens vandrette strøer på klodser af træ, skal du huske at lægge murpap under de nederste klodser, så fugt nedefra ikke kan trænge op i træklodsen. Når opklodsningerne står rigtigt, er det vigtigt, at du fikserer dem med skrå skruer, så de ikke skrider.

Træterrasse konstruktion: Klods op med kiler af plastik til træterrassen

Tænderne på de skrå flader låser kilerne fast i højden, og slidsen sikrer, at de ikke glider ud til siden.

SÅDAN BRUGES KILERNE

1. Sådan bruges kilerne. Når hele din træterrasse konstruktion er færdig, kan du fjerne synlige dele af kilerne med en multicutter, en sav eller et stemmejern.

2. Her får en kile og et mellemstykke strøen op i den rigtige højde. Denne kombination kan løfte strøen mellem 32 og 250 mm.

3. Du kan også få forskellige plastiksokler. De er dyrere end kiler, mennemme at arbejde med, fordi du hurtigt kan indstille dem i højden.

    Andre læser lige nu ...