Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byg en solid bund under din terrasse

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Ingen ser, hvordan der ser ud under din træterrasse, men du vil hurtigt mærke, hvis terrassen ikke er bygget på en fast, solid og stabil bund. Det stabile underlag til en træterrasse kan du opnå på flere måder.

Terrasse opbygning: Byg en solid bund under din terrasse

Træterrasse konstruktion: Når træterrassen bygges på en solid bund og med en stabil konstruktion, holder den længere. Og du får større glæde af den.

Træterrasse konstruktion: Solid og stabil bund

Træterrasse konstruktion: Solid og stabil bund under træterrassen

1. Skal terrassen bygges et sted, hvor der ikke er en fast bund, må du først skabe denne faste bund. Start med at måle op og banke pæle i jorden, så du kan trække snore.

Træterrasse konstruktion

2. Når snorene er på plads, kan du måle, hvor meget jord der skal graves af. Under terrassebrædderne skal der være plads til stabilgrus, læggegrus, opklodsninger og strøer.

Træterrasse opbygning: Solid og stabil bund under træterrassen

3. Når du har gravet ud, jævnes jorden og stampes, inden du lægger mindst 20 cm stabilgrus ud, som komprimeres med en pladevibrator.

Træterrasse opbygning: Solid og stabil bund under træterrassen

4. Undervejs bruger du snorene til at måle ud fra. Ligger laget af stabilgrus for lavt, må du fylde mere på og vibrere det igen. Er laget for højt, må du fjerne lidt.

Træterrasse opbygning: Solid og stabil bund under træterrassen

5. Laget af læggegrus skal kun være et par centimeter tykt. Det trækkes af, så overfladen er helt plan. Og så er du klar til at lægge de fliser, du kan bygge opklodsningerne på.

TIPS: BRUG FLISER TIL TRÆTERRASSEN

Havefliser er et fint udgangspunkt, når du skal bygge en træterrasse. Jo større fliser desto bedre. Og det kan sagtens være gamle, brugte fliser. Fordelen ved fliserne er, at du har en lige flade, der ligger ret stabilt. Fladen er nem at få i vater – lige til at bygge en solid og helt lige konstruktion på.

Træterrasse konstruktion: Brug fliser til træterrassen

TRE ANDRE VEJE TIL EN STABIL TRÆTERRASSE KONSTRUKTION

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Hvis der er plads i højden, kan du bygge direkte oven på en fliseterrasse.

Skal din træterrasse ligge oven på en eksisterende fliseterrasse, behøver du ikke grave ud. Du kan godt bruge den som fast bund. Er den meget ujævn, kan du fylde fordybningerne med beton.

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Med en bulldog-skive mellem stolpe og strø får du en meget stærk samling.

Du kan bygge den nye terrasse på nedgravede stolper. Så skal du kun grave huller – ikke hele arealet – og du skal ikke vibrere grus. Strøerne kan fastgøres til siden af stolpen.

Træterrasse konstruktion: Tre andre veje til en stabil konstruktion af træterrasse

Stolpesko fås færdiglavede og i en udgave, der nemt kan justeres i højden.

Du kan bygge din træterrasse på stolpesko. De støbes fast i beton – gerne i et rør. Mellem rør og og stolpesko lægges klodser, så skoen sidder i den rigtige højde. Tjek også, at den er i vater.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

NEM METODE TIL TERRASSE OPBYGNING: KLODS OP MED KILER AF PLASTIK

Bygger du din træterrasse på fliser, får du brug for at lave opklodsning. Men det nemmeste at arbejde med er kiler og klodser af plast. De har riller i top og bund, så de ikke skrider så nemt.

Vælger du at lægge terrassens vandrette strøer på klodser af træ, skal du huske at lægge murpap under de nederste klodser, så fugt nedefra ikke kan trænge op i træklodsen. Når opklodsningerne står rigtigt, er det vigtigt, at du fikserer dem med skrå skruer, så de ikke skrider.

Træterrasse konstruktion: Klods op med kiler af plastik til træterrassen

Tænderne på de skrå flader låser kilerne fast i højden, og slidsen sikrer, at de ikke glider ud til siden.

SÅDAN BRUGES KILERNE

Træterrasse konstruktion: Sådan bruges kiler

1. Sådan bruges kilerne. Når hele din træterrasse konstruktion er færdig, kan du fjerne synlige dele af kilerne med en multicutter, en sav eller et stemmejern.

Træterrasse opbygning: Sådan bruges kiler

2. Her får en kile og et mellemstykke strøen op i den rigtige højde. Denne kombination kan løfte strøen mellem 32 og 250 mm.

Træterrasse konstruktion: Sådan bruges kiler

3. Du kan også få forskellige plastiksokler. De er dyrere end kiler, mennemme at arbejde med, fordi du hurtigt kan indstille dem i højden.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage