Pudsede vægge: 19 murertips

Få murerens 19 bedste råd og bliv ekspert i pudsede vægge.

Herunder får du 3 af murerens 19 bedste tips. Hent den fulde gør det selv-vejledning og få ALLE murens råd til pudsede vægge.

1. Værktøj i den rigtige størrelse

For småt værktøj gør arbejdet besværligt og langsomt. Hvis du skal trække mørtel ud på en stor flade, bør du derfor alliere dig med et stort stålbræt.

Det kræver kræfter at trække et tykt lag på, så det er en fordel med to hænder på brættet. Træk mørtlen ud i rigelige mængder, og sørg for, at den når helt ind og får fat i bunden af alle fordybninger.

Pudsede vægge: 19 murertips

2. Puds i cirkler

Når din mørtel har sat sig så meget, at du kan arbejde på den uden at trykke den ind, glatter du overfladen ud med filtsebrættet. Brættets skumgummi skal være så fugtigt, at det ikke suger vandet i mørtlen til sig, men det må ikke være så vådt, at det vasker bindemidlet ud. Pudsen arbejdes sammen med lette cirkelbevægelser.

Du skal ikke trække hårdt – kun lige nok til at trække rundt med det øverste lag. Fortsæt, til fladen er jævn, og brug hellere tid end kræfter.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du pudsemørtel

Pudsede vægge: 19 murertips

3. Giv hjørner og kanter et bræt

Ved at udstyre hjørnet med et støttebræt kan du undgå at trykke mørtlen rundt om det selvsamme hjørne. Brættet hjælper dig desuden med at holde styr på tykkelsen og filtsningen, så hjørnet bliver helt skarpt.

Søm, eller skru brættet midlertidigt fast. Der, hvor det kan lade sig gøre, kan du dog nøjes med at spænde brættet grundigt fast med et par skruetvinger.

Skal du pudse på begge sider af hjørnet, må du arbejde på en side ad gangen og lade mørtlen sætte sig, før du flytter brættet om på den anden side og gentager processen.

Pudsede vægge: 19 murertips

Læs mere om pudsning af væg