Multipuds - glatte vægge med multipuds

FLEKSIBILITET: Multipuds virker på næsten alle flader, fx fliser, væv, murværk og puds. Og selv på helt glatte, malede overflader kan man få det til at hæfte..

Tips til multipuds

BLANDING: Multipuds røres op med vand i forholdet 5 kg puds til 1 liter vand. Sæt et piskeris i boremaskinen, og bland det i en spand i mindst 5 minutter, til pudsen har en konsistens som blød flødeskum. Hæld gerne vand i spanden først; så støver det ikke så meget.

TØRRING: Langsom tørring giver den bedste vedhæftning og det stærkeste pudslag. På sugende underlag, fx vægge af mursten, gasbeton og ubehandlet puds, skal overfladen derfor forvandes.

Glat overflade med det rigtige værktøj

Multipuds kan trækkes på med en spartel. Nogle vil opleve, at det er lettere at styre – især ved tynde lag. Til gengæld er et stålbræt, som man kan holde på med begge hænder, det helt rigtige valg, når man skal trække lidt mere tyktflydende multipuds på væggen. Stålbrættet fås også i en mindre version, der kan være en hjælp, når pladsen er trang.

Når sidste lag multipuds skal glattes, kan arbejdet klares med en hårdt opvredet svamp. Men et pudsebræt med svamp, der er fugtet med vand, giver også en flot finish.

Der findes mange måder at pudse vægge på. Her har vi samlet alle vores vejledninger, så du kan få råd og inspiration, når du skal i gang med at pudse vægge.