Let
Svær
Multipuds - spartle på tapet med multipuds

Multipuds på tapet

Drømmer du om en flot glatpudset væg i stedet for det gamle tapet, glasvæv eller hessian? Så brug multipuds til at spartle på tapetet.

Hvis du vælger en fuldspartling på tapet med multipuds slipper du for at skrabe, slibe og slide genstridigt tapet, glasvæv eller hessian af væggene. Du kan faktisk bare lade det sidde, hvor det sidder.

Fordele ved multipuds

Multipuds har en fantastisk klæbeevne. En af fordelene ved at spartle på tapet med multipuds er, at eventuelle småskader - skruehuller fra reoler og andet, der har været hængt op - er meget nemme at reparere. Reparationen bliver næsten usynlig.

Fuldspartling på tapet med multipuds

Multipuds kan bruges både ude og inde og hæfter på alt, så du kan spartle direkte oven på fx glaserede fliser, glasvæv og hessian-tapet. Det er lige så let at arbejde med som traditionelle mørtler.

Man skal dog vide, at multipuds ikke må tørre for hurtigt. En langsom tørring, eller hærdning, giver den bedste vedhæftning og det stærkeste lag multipuds.

Det klares blandt andet ved at vande et stykke ad gangen, efterhånden som arbejdet med fuldspartling på tapetet skrider frem. Så når underlaget ikke at tørre.

Bliv klar til fuldspartling på tapet

Før du går i gang med at spartle på tapet, skal du fjerne spor efter de ting, der i årenes løb har været skruet fast til væggen.

Det er også vigtigt, at du er helt sikker på, at glasvæv, hessian eller anden tapet sidder godt fast, og at der ikke er lommer, hvor det ikke har kontakt med væggen.

Vask også væggen grundigt og fjern løst væv.

Sådan skal du spartle på tapet

Fuldspartling på tapet med multipuds er en overkommelig opgave. Det sparer dig samtidig for besværet med at fjerne det gamle tapet.

Hvis du henter vejledningen her på siden, kan du i detaljer se, hvordan Gør Det Selvs ekspert anvender multipuds og spartler en væg med hessian-tapet. Du får en komplet materialeliste til projektet.

Det tager cirka en dag at forberede og fuldspartle en væg på 25 kvadratmeter. Resultatet bliver en flot, rustik, spartlet overflade, der skjuler det gamle tapet.