MULTICUTTER

Selvom den ikke har været på markedet så længe som de andre værktøjer, er multicutteren lynhurtigt blevet super populær. Oprindelig var dens funktion begrænset til at være et elektrisk stemmejern, der vha. sine sideværts bevægelser lynhurtigt snittede direkte ind i træ, men nu har den udviklet sig til at være et sandt multiværktøj.Du kan købe mange forskellige værktøjer til montering på basis-enheden, herunder det elektriske stemmejern (som er en sav med bittesmå tænder). Du kan også købe en fræser til fugerne mellem fliserne på badeværelset. Helt uundværlig, når der skal skiftes en enkelt flise; du undgår at smadre naboflisen/-erne, når du fjerner den ødelagte flise. Og det sparer tid. Brug også multicutteren til fx en tapsamling, så skal du ikke bruge tid på at bore og rense op med stemmejernet.

TIPS

Undgå at save i søm, skruer og lignende, som hurtigt vil ødelægge de dyre klinger.

AFSTANDSMÅLER

Kan man spare tid ved at bruge en elektronisk afstandsmåler i stedet for en tommestok eller et målebånd? Ja, i allerhøjeste grad. For du kan faktisk måle et helt køkken op nærmest uden at flytte dig og i hvert fald uden at skulle kravle rundt på gulvet og sætte en finger på, hvor tommestokken lige har ligget. Du får et helt præcist mål, og du får ingen problemer med indvendige mål på vanskelige steder (inde i et køkkenskab for eksempel). Bare stil eller læg afstandsmåleren, hvor du skal måle fra, peg på “målet”, og tryk på en knap. Så har du et nøjagtigt mål. Derfra kan du føre målene manuelt over på en tegning eller bruge en app på din telefon til at sætte dem ind på fotos..

TIPS

Husk at vælge en afstandsmåler, som bruger laserlys og ikke ultralyd. Lyden er meget mere upræcis, og du risikerer at ramme en forhindring undervejs, når du måler afstanden over til væggen.

LÆS OGSÅ: Test af afstandsmålere

Hent artiklen og se resten af de tidssparende stykker værktøj.