Afstandsmåler test: Laseren i en afstandsmåler bruges både til at sigte og til at måle med.

Laseren i en afstandsmåler bruges både til at sigte og til at måle med.

En afstandsmåler er lille nok til at ligge i lommen og præcis nok til at tage kampen op mod målebånd og tommestok. På de korte målinger er præcisionen ofte inden for 2 mm, og selv på lange afstande er afvigelserne mindre end den usikkerhed, der opstår, når tommestokken skal lægges op igen og igen. Laser afstandsmåleren er genial, og har du først prøvet den, er den svær at undvære.

Afstandsmåler er nem at betjene

Vi har fundet syv afstandsmålere, der alle kan købes for under 1.000 kr. Og selvom flere af de små computere er proppet med en række avancerede funktioner og udregninger, går det ikke ud over brugervenligheden. Den afstandsmåler, der er sværest at betjene, er udstyret med syv knapper. Så selv hvis du er en smule teknikforskrækket, kommer der ikke til at gå mange minutter, før du er i gang med at måle.

Læs også: Lynhurtig opmåling med Google Earth

Afstandsmåler: Sådan har vi testet

En laser afstandsmåler skal først og fremmest være præcis. Derfor er alle blevet testet på to forskellige overflader på både 5 og 30 meter. Afvigelsene er blevet lagt sammen og bedømt.

En del afstandsmålere kan mere end bare at måle. Nogle afstandsmålere kan fx selv beregne arealet af væggen, du skal købe maling til, og sende resultatet til din mobil. Vi ser på de samlede funktioner hos vores testdeltagere.

Dine målinger er naturligvis ikke meget værd, hvis de ikke kan aflæses tydeligt på et display. Vi har blandt andet kigget på skærmens størrelse og på, om der er lys i.

Uafhængig test af afstandsmåler

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Vi har testet disse 7 afstandsmålere

 • MILWAUKEE LDM 50
 • BOSCH GLM 40
 • LEICA DISTO D1
 • DEWALT DW03050
 • BOSCH PRL 50 C
 • STANLEY TLM 99
 • MAKITA LD050P

HENT HELE TESTEN og se, hvilken afstandsmåler der blev den store testvinder.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER AFSTANDSMÅLER:

 • STØRRELSE OG SOLIDITET: Tjek, at din afstandsmåler ligger godt i hånden og ikke er så glat, at den glider fra dig. Og spørg i butikken, om den kan tåle en tur på gulvet.
 • SKÆRM: Du skal kunne aflæse skærmen både indendørs og udendørs i solskin på din afstandsmåler. Prøv det, før du køber.
 • KNAPPER: Uanset antallet af knapper skal de være lette at aktivere og ikke sidde for tæt eller være for små til dine fingre.
 • OBLIGATORISKE FUNKTIONER: Din afstandsmåler skal som minimum kunne måle afstande og gemme et antal af de sidste målinger, du har foretaget. Og den skal også helst kunne lægge tal sammen og trække dem fra hinanden.
 • AVANCEREDE FUNKTIONER: Areal- og rumfangsberegninger er ikke strengt nødvendige funktioner, men du vil hurtigt blive glad for dem. Og Pythagorasfunktionen er særlig smart. Du måler fra gulvet skråt opad, fx op til der hvor væggen møder loftet. Din afstandsmåler fortæller dig så, hvor høj væggen er. Det er smart, hvis der står en masse møbler foran væggen, så du ikke kan komme helt ind og måle.
 • ENDESTYKKE: Nogle modeller har en lille klap, som gør, at du kan måle præcist fra fx en bordkant eller helt inde fra bunden af et hjørne. Det er praktisk.