SPIDSKOMPETENCE: Takket være formen kan multicutteren komme til, hvor andre værktøjer må give op.

SPIDSKOMPETENCE: Takket være formen kan multicutteren komme til, hvor andre værktøjer må give op.

SKÆR PROPPER TIL GULV OG TERRASSE
Multicutter - sådan bruger du din multicutter 1. Trælim fordeles i hullet med en lille stiv pensel. Tryk proppen 1 mm ned, smør lim på hele vejen rundt om siden, og bank den i. Lad limen tørre til næste dag
Multicutter - sådan bruger du din multicutter2. Forsynet med en fintandet klinge er multicutteren ideel til at skære proppen af helt tæt på underlaget. Den klarer jobbet præcist og lynhurtigt.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter3. Multicutteren kan skære meget tæt på underlaget, men en efterfølgende slibning er dog nødvendig for at få overfladen helt plan.

BESKYT UNDERLAGET: DÆK AF, SÅ DIN MULTICUTTER IKKE RIDSER

Multicutterens hoved bevæger sig fra side til side med op mod 20.000 bittesmå (oscillerende) svingninger i minuttet.

Det gør den effektiv, superpræcis og i stand til at arbejde “på stedet”. Men de lynhurtige bevægelser betyder også, at du skal være omhyggelig med at beskytte de overflader, du arbejder i nærheden af, ellers sætter værktøjet mærker eller – endnu værre – dybe ridser.

Et stykke fast materiale, fx masonit, tynd krydsfiner, vinyl eller gummi, er velegnet til formålet. Tykt pap kan også bruges.

Multicutter - sådan bruger du din multicutter

Et stykke plade dækker effektivt af, så du ikke saver i gulvbrædderne, når du skærer ind i fodpanelet.

FRÆS FUGERNE RUNDT OM EN ØDELAGT FLISE
Multicutter - sådan bruger du din multicutter 1. Skal du skifte en ødelagt flise, er multicutteren oplagt. Men inden du hiver fat i den, skal du bore huller i flisen. Det mindsker spændingen og dermed risikoen for at ødelægge omkringliggende fliser.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter2. Med en særlig smal klinge fjernes fugen om flisen. Klingen arbejder nænsomt og sikkert – uden at skade nabofliserne. Skær hele vejen rundt i en dybde, der svarer til flisens tykkelse.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter3. Bank forsigtigt hul med hammer og mejsel, så flisen kan fjernes stykke for stykke. Herefter renses underlaget, så det bliver så plant som muligt, og kanten skæres ren med multicutteren.

SKYGGELISTER: Hurtigt arbejde på stedet

Multicutter - sådan bruger du din multicutter

Forsynet med en dyksavklinge kan du skære skyggelisten præcist til på stedet. Det langsomme alternativ er at tage listen ned, skære den til og montere den igen.

INDFATNINGER: Tilpas indfatninger til nye gulv

Multicutter - sådan bruger du din multicutter

Multicutteren klarer lynhurtigt tilpasning af dørindfatninger. Læg en stump af det nye gulvbræt og det valgte underlag (fx skumplast), og skær vinkelret ind.

FJERN RÅDDENT VINDUESTRÆ MED DIN MULTICUTTER
Multicutter - sådan bruger du din multicutter 1. Multicutteren er specialist, når der skal skæres ind midt på træ. Her fjerner vi et stykke råddent træ på et vindue. Brug en HCS- eller en BIM-dyksavklinge, og sav ikke for dybt.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter2. Når du har mærket alt det rådne træ op, skærer du ind fra begge sider af det område, du vil fjerne. Så får du skabt et regulært hul med rene linjer.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter3. Multicutterens savblade kan vendes i mange forskellige arbejdsvinkler. Det gør, at den kan komme til på steder, hvor andet elektrisk værktøj må give op.
Multicutter - sådan bruger du din multicutter4. Med et hurtigt klingeskift kan multicutteren klare mange forskellige opgaver. Her fjerner vi en gammel gummifuge med en HCS-skraber.