Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvornår skal jeg bruge betonbor?

Print Gem artikel

Se hvilke gør det selv-opgaver, der kræver et betonbor og lær, hvordan du bruger det!

Betonbor: Her er et betonbor i gang med at tygge sig gennem en betonflise. Det er kun et betonbor i en borehammer, der kan klare den opgave.

Her er et betonbor i gang med at tygge sig gennem en betonflise. Det er kun et betonbor i en borehammer, der kan klare den opgave.

Beton er et stærkt materiale, og uden et betonbor kommer du ikke langt, når du skal hænge hylder eller lamper i betonmure. Et betonbor har to, kraftige skær, som gør boret i stand til at gnave sig gennem den stærke beton.

På den måde ligner et betonbor et almindeligt murbor. Men det er ét punkt, hvor det adskiller sig fra det traditionelle cylinderformede bor, og det er på skaftets specielle form.

SDS-fæste på betonbor

Normalt bruger man ikke en almindelig boremaskine til at bore i en betonvæg. Det skyldes, at boremaskinen ikke har kræfter nok til, at boret kan få fat. I stedet bruger man en borehammer, hvor boret både drejer og hamrer på samme tid.

Det gør betonboret i stand til at bryde gennem betonen. Skaftet på et SDS-betonbor adskiller sig fra et almindeligt bor ved at have slidser, der lader boret køre frem og tilbage, når maskinen hamrer, samtidig med at det sidder solidt fast i maskinens patron.

Betonbor: Her ser du et Betonbor med SDS-fæste. Borehamre kræver bor med den specielle SDS-kobling. Almindelige bor med glat skaft dur ikke.

Her ser du et Betonbor med SDS-fæste. Borehamre kræver bor med den specielle SDS-kobling. Almindelige bor med glat skaft dur ikke.

Hård spids giver et betonbor styrke

Et træbor skal have et spidst skær, men det gælder ikke for bor til sten og beton. Et betonbor kan virke sløvt, men det betyder ikke noget, for det flade skær er hærdet og formet, så det kan bryde betonens overflade alligevel. Bliver det alt for sløvt, kan det dog slibes, så det bliver lettere at bore.

Betonbor: Maskinen fra Worx er lille og har ikke mange kræfter sammenlignet med andre borehamre, men derfor kan boret alligevel sagtens bore gennem en betonvæg.

Maskinen fra Worx er lille og har ikke mange kræfter sammenlignet med andre borehamre, men derfor kan boret alligevel sagtens bore gennem en betonvæg.

Forskel på beton og armeret beton

Hvis du skal bore i jernarmeret beton, får du selvfølgelig også brug for en borehammer, og der bør du også bruge et betonbor med mere end to skær. Et betonbor med fire skær gør det nemlig langt lettere at bryde gennem den hårde beton.

Et bor til særlige behov

Grundet betonborets udformning med dets SDS-fæste må det betegnes som et specialbor. Har du ikke en betonvæg, har du heller ikke behov for et betonbor. Et almindeligt murbor kan klare både mursten, porebeton og mange andre slags sten. Men til beton er det kun et betonbor, der for alvor slår til.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Hvornår skal jeg bruge betonbor?
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage