Derfor er slagnøglen håndværkerens foretrukne valg

Se hvorfor slagnøglen er håndværkerens foretrukne valg! Læs også hvorfor du som gør det selv’er kan få gavn af en slagnøgle til dine projekter.

Slagnøgle med massevis af muskler

Slagnøglens maskinhus giver lyd fra sig. Beskyt derfor dine ører med høreværn eller ørepropper.

Slagnøglen findes i flere størrelser. De største modeller er typisk udstyret med samme firkantede fæste som dit topnøglesæt, mens de mindre modeller har hexfæste, som passer til almindelige bits. Disse mindre slagnøgler kaldes også slagskruemaskiner, men teknologien og funktionen er den samme

Mange håndværkere arbejder i dag udelukkende med akku-slagnøglen (eller slagskruemaskine), når de skal bygge træterrasser og carporte eller lave træbeklædning.

Kræfterne og skruehastigheden på en slagnøgle er nemlig uovertrufne – og det er også noget, vi gør det selv’er kan have stor gavn af.

En slagnøgle larmer

Selvom du aldrig har haft en slagnøgle i hænderne, kender du med stor sandsynlighed alligevel lyden. Det er den der maskingeværlignende lyd, der kommer fra byggepladser, hvor tømrere og andet godtfolk arbejder på akkord.

Lyden kommer fra slagnøglens hoved, hvor bitholderen helt bogstaveligt slås rundt – med ekstrem høj hastighed og stor kraft.

Slagnøglen slår skruen i

Åbnes slagnøglens maskinhus, kan vi se, hvordan de store kræfter bliver til.

Slagnøgle: Slagnøglen slår skruen i

Spindlen i slagnøglen slås/bankes lynhurtigt rundt af et fjederophængt svinghjul.

Slagnøgle: Slagnøglens maskinhus

Mekanismen inde i slagnøglen virker som en hammer, som med lynhurtige slag sender skruen rundt.

En slagnøgle er enormt stærk

Mens almindelige bore-/skruemaskiner typisk ligger på et drejningsmoment på mellem 30 og 60 Nm, leverer en slagnøglen således fra 160 Nm og opefter. Og i praksis er oplevelsen, at skruen simpelthen suser to-tre gange hurtigere i træværket.

Skræddersyet tilbehør til din slagnøgle

Det er voldsomme kræfter, der er på spil, når en slagnøgle slår bitten rundt, og det stiller krav til selve bitten.

Til slagnøgler bruges derfor ”slagbits”, som måske lidt overraskende er lavet i et lidt blødere metal end traditionelle bits. Meget hårdt metal splintres nemlig af slagene, mens blødere metaller er i stand til at absorbere vibrationerne.

Slagnøgle: Skræddersyet tilbehør til din slagnøgle

Specialbits til slagnøgler har indbygget lidt blødere zoner, som kan absorbere stød. På Milwaukees bits hedder de ”Shock Zone”.

Slagnøgle: Slagnøglen kan bruges til hjulskift eller andre stramme bolte

Med en adapter og en top kan din slagnøgle bruges til til hjulskift på bilen eller andre stramme bolte.

Slagnøglen er genial til større projekter

Står du overfor at skulle lave fx hegn, træterrasse, carport eller træbeklædning, er slagnøglen en perfekt makker.

Priserne på el-slagnøglerne er nu tilmed på et niveau, hvor de er ofte billigere end traditionelle bore-/skruemaskiner. Med andre ord, prøv en slagnøgle, hvis du får chancen. Den kan sagtens blive dit nye yndlingsværktøj!

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bore- og skruemaskiner