Carport

En carport beskytter din bil og gør, at du kan træde tørskoet ud af bilen eller af cyklen. Her på siderne finder du forskellige byggevejledninger til, hvordan du kan bygge din egen carport.

Byg selv din carport

Vi viser dig, trin for trin, hvordan du selv bygger carport, og hvilke værktøjer og materialer du skal bruge. Vi guider dig fx til valg af stolper eller stolpesko (hvis du vil undgå træ med jordkontakt), ståltag, stålplader eller klinkbeklædning. Du finder råd og vejledning til din nye carport her.

Byggetilladelse til carport

Ifølge småhusreglementet skal du ikke søge om byggetilladelse, hvis carporten er 50 m2 eller mindre. Du skal blot anmelde byggeriet til kommunen (byggemyndigheden). Da byggetilladelser normalt ikke udstedes til carporte over 50 m2, skal du ansøge med begrundelse kommunen om dispensation. Ansøgningen skal indeholde grundplanstegning af din carport (beliggenhed på grunden, afstand til skel og materialevalg) samt plan- og snittegning af din carport (er du i tvivl – kontakt byggemyndigheden).

Planlæg din carport

Det kræver planlægning at bygge en carport. Alt afhængig af tid og penge, er det en god ide, at undersøge markedet for standardmodeller, der lever op til dine krav. Se grundigt på dit hus og overfør stilen til din carport. Hvis du ikke går efter en billig carport, kan du alternativt få en arkitekt til at tegne din carport. Det koster lidt penge, men så er du også sikker på, at carporten bliver harmonisk og funktionel. Du kan også vælge at bygge en af de carporte, vi har her på Gør Det Selv. Der er masser af penge at spare ved at bygge carporten selv.

Byg selv den perfekte carport

Vi har byggevejledning til forskellige typer carporte, store som små. Er du til en carport af galvaniseret stål og plast? Så er stål carporten med termotagplader, sider med indbygget tagrender og hjørnestolper, der fungerer som nedløbsrør - måske noget for dig? Stål carporten leveres som samlesæt. Vi har en udførlig vejledning til hvordan du selv bygger en carport i galvaniseret stål.

Hælder du mere til at bygge en carport af træ med klassiske tømmersamlinger og traditionelt værktøj? Så vi viser vi dig hvordan. Find din fukssvans, trækølle og en håndfuld nyslebne stemmejern frem, og byg en enkel konstruktion, der spiller harmonisk op til huset.

Du kan også vælge at bygge en dobbelt carport med plads til bil og båd, cykler, udelegetøj, havemøbler og redskaber. Eller hvad med at gå all in med en carport med skur og drivhus. Ligegyldigt hvilken model du foretrækker, vil du kunne finde inspiration og vejledninger til, hvordan du bygger den perfekte carport - trin for trin.