Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Carport

En carport beskytter din bil og gør, at du kan træde tørskoet ud af bilen eller af cyklen. Her på siderne finder du forskellige byggevejledninger til, hvordan du kan bygge din egen carport.

Byg selv din carport

Vi viser dig, trin for trin, hvordan du selv bygger carport, og hvilke værktøjer og materialer du skal bruge.
Vi guider dig fx til valg af stolper eller stolpesko (hvis du vil undgå træ med jordkontakt), ståltag, stålplader eller klinkbeklædning. Du finder råd og vejledning til din nye carport her.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du stolpesko

Planlæg din carport

Det kræver planlægning selv at bygge en carport. Alt afhængig af tid og penge, er det en god ide, at undersøge markedet for standardmodeller, der lever op til dine krav. Se grundigt på dit hus og overfør stilen til din carport. Hvis du ikke går efter en billig carport, kan du alternativt få en arkitekt til at tegne din carport. Det koster lidt penge, men så er du også sikker på, at carporten bliver harmonisk og funktionel. Du kan også vælge at bygge en af de carporte, vi har her på Gør Det Selv. Der er masser af penge at spare ved at bygge carporten selv.

Byg selv carport af genbrugsmaterialer

Måske har du nogle tagplader i overskud fra et andet byggeri og et gammelt vindue stående. Hvis du selv bygger din carport, er det en rigtig god mulighed for at få genbrugt de gamle materialer. Hvis du bygger en carport af genbrugsmaterialer kan du spare rigtig mange penge.

Husk byggereglerne, når du bygger carport

Det er vigtigt at overholde bygningsreglementet, når du bygger carport. Derudover skal du selvfølgelig overholde reglerne vedrørende afstand til skel, bygningens højde m.m., når du planlægger din carport.

Byg selv den perfekte carport

Vi har byggevejledning til forskellige typer carporte, store som små. Er du til en carport af galvaniseret stål og plast? Så er stål carporten med termotagplader, sider med indbygget tagrender og hjørnestolper, der fungerer som nedløbsrør - måske noget for dig? Stål carporten leveres som samlesæt. Vi har en udførlig vejledning til hvordan du selv bygger en carport i galvaniseret stål.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Byg en carport i galvaniseret stål

Byg en carport af træ

Hælder du mere til at bygge en carport af træ med klassiske tømmersamlinger og traditionelt værktøj? Så vi viser vi dig hvordan. Find din fukssvans, trækølle og en håndfuld nyslebne stemmejern frem, og byg en enkel konstruktion, der spiller harmonisk op til huset.

Byg en carport med skur

Du kan også vælge at bygge en dobbelt carport med plads til bil og båd, cykler, udelegetøj, havemøbler og redskaber. Eller hvad med at gå all in med en carport med skur og eller en carport med tilknyttet drivhus. Ligegyldigt hvilken model du foretrækker, vil du kunne finde inspiration og vejledninger til, hvordan du bygger den perfekte carport - trin for trin.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Dobbeltcarport med masser af plads

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage