Vi har testet
7 små akkuskruetrækkere:
- MAKITA DF001DW
- BOSCH IXO
- BLACK+DECKER CS3652LC
- FERM CDM1132
- RYOBI ERGO
- EINHELL TC-SD 3,6 LI
- SKIL 2636 AA

MAKITA DF001DW
Batteri: 3,6 VOLT/1,5 AH
Moment: 4 NM
Pris: 300 KR.

BOSCH IXO
Batteri: 3,6 VOLT/1,5 AH
Moment: 4,5 NM
Pris: 460 KR.

BLACK+DECKER CS3652LC
Batteri: 3,6 VOLT/1,5 AH
Moment: 5,5 NM
Pris: 300 KR.

FERM CDM1132
Batteri: 3,6 VOLT/1,3 AH
Moment: 4 NM
Pris: 220 KR.

RYOBI ERGO
Batteri: 3,6 VOLT/1,5 AH
Moment: 5 NM
Pris: 200 KR.

EINHELL TC-SD 3,6 LI
Batteri: 3,6 VOLT/1,3 AH
Moment: 3 NM
Pris: 230 KR.

SKIL 2636 AA
Batteri: 3,6 VOLT/1,5 AH
Moment: 7 NM
Pris: 270 KR.
Små akkuskruetrækkere
De batteridrevne skruetrækkere ligner mest af alt legetøj. Men selvom de naturligvis ikke kan hamle op med større maskiner på 12 eller 18 volt, er de alle overraskende stærke, og det var marginaler, der afgjorde, hvem der vandt.
Vi udsatte dem for en række helt urimelige prøver for at vurdere deres styrke, hastighed og udholdenhed. Og selvom maskinerne er designet til mindre skruer, så viste vores test, at du faktisk også kan bruge dem til at bore med. Alt, det kræver, er, at boret har en hals, der passer ned i hexfæstet.
Forhåndsfavorit får tæsk
Med mere end 17 millioner solgte eksemplarer over de seneste 16 år er Boschs IXO det bedst sælgende stykke elværktøj nogensinde. Så der var ingen tvivl om, hvem der var favorit. Derfor overraskede det også, at den ikke vandt nogen deltests
Sådan tester vi
Jo stærkere skruetrækkerne er, jo flere opgaver kan de udføre. For at teste styrken skruede vi tre forskellige skruer så langt i som muligt, hvorefter vi målte, hvor meget der stak op.
Med en typisk ladetid omkring 3-5 timer er det en fordel, hvis batteriet ikke løber tør med det samme. Vi har derfor testet, hvor mange huller vi kunne bore, før tanken var tom.
Vi har også set nærmere på hastigheden ved at tage tid, mens tre skruer blev skruet i.
Den kompakte størrelse er en af skruetrækkerens klare fordele. Vi har målt og vurderet, hvor nemme de er at komme til med.

KARAKTERGIVNING
Den samlede karakter er et vægtet gennemsnit af disse fire elementer: styrke, udholdenhed, hastighed og størrelse.

UDHOLDENHED
Med et spadebor på 18 mm borede vi så mange huller i en 19 mm MDF-plade, som maskine og batteri kunne klare.

STYRKE
Tre forskellige skruer blev skruet så langt i en fyrretræsbjælke som muligt. Vi målte, hvor meget der efterfølgende stak op.

HASTIGHED
Hastigheden blev testet ved at skrue tre 3,5 x 35 mm spånskruer helt i bund i en fyrretræsbjælke, mens vi tog tid.

STØRRELSE
Vi har målt og vurderet størrelserne på de små maskiner. Kan de skifte form mellem stav og pistol, er det klart en fordel.
Resultaterne

SKIL 2636 AA
270 kroner
RYOBI ERGO
200 kroner
MAKITA DF001DW
300 kroner
BOSCH IXO
460 kroner
BLACK+DECKER CS3652LC
300 kroner
FERM CDM1132
220 kroner
EINHELLTC-SD 3,6 LI
270 kronerLæs mere om akkuskruetrækkere hos producenterne:
Testvinder
Lille, vågen og stærk
SKIL 2636 AA
Det er sjældent, at den mindste også er den stærkeste. Men den kompakte Skil har imponerende mange kræfter, og så ligger den tilmed blandt de hurtigste.
Skruetrækkeren fra Skil er testens mindste. Men den er langtfra den svageste i flokken. Den har masser af kræfter, og hvor de andre deltagere får opgivet deres moment til mellem 3 og 5,5 Nm, har Skil-maskinen 7 Nm. Selvom der kun er tale om en lille stigning, blev forskellen tydelig i vores styrketest, hvor testvinderen kom ind på førstepladsen.
Hastigheden ligger også i den pæne ende, og det er kun udholdenheden, der skuffer en smule. Den ligger i bunden af feltet, men kan du leve med det, får du en overbevisende og solid lille akku-skruetrækker med flere fine finesser.
Gode detaljer
På undersiden af testvinderen er der to små, praktiske bitholdere, så du altid har de bits, du bruger mest, lige ved hånden. På toppen sidder en lampe, der lyser rødt, når maskinen trænger til at blive opladet, og grønt, mens den oplader. Skruetrækkeren oplades via et mini-USB-stik, som også bruges af en del mobiler. Det er superpraktisk, da der ofte er en i nærheden, hvis du har glemt den medfølgende lader derhjemme. På siden sidder en lidt alternativ vippeknap til valg af højre- og venstreløb, som fungerer fint, men kræver lidt tilvænning.

De to små bitholdere gør, at du altid har de bits, du bruger mest, lige ved hånden, og du mindsker risikoen for at komme til at smide dem væk.

Under fæstet sidder et indbygget arbejdslys, der tænder, når man trykker på startknappen. Trykkes knappen halvt ind, er det kun lyset, der tændes.

Sammen med skruetrækkeren følger en mini-USB-oplader, der også fungerer med en del Android-mobiler og andet elektronik.
Se akkuskruetrækkeren fra Skil
I denne video ser du Skils egen præsentation af akkuskruetrækkeren SKIL 2636 AA.
Videoen er fra Skils YouTube-kanal.
Godt Køb
Gennemført og billig
RYOBI ERGO snapper testvinderen i hælene og kommer ind på en delt andenplads. Her er masser af kræfter at gøre godt med, og både i udholdenhed og hastighed ligger den pænt til. Ryobien adskiller sig fra flere af de andre ved at have en skridsikker gummibelægning på hele håndtaget, der giver et sikkert greb og er behagelig at holde om.
Som testvinderen bruger den en almindelig USB-oplader. Arbejdslyset er kraftigt, men kaster en irriterende skygge på arbejdsområdet. Det er muligt at montere en praktisk vinkelforsats, som dog skal købes separat.
Vi har fundet Ryobien til 200 kr., og testens laveste pris er med til at sikre pladsen som det gode køb.
Se akkuskruetrækkeren fra Ryobi
I denne video ser du Ryobis egen præsentation af akkuskruetrækkeren RYOBI ERGO.
Videoen er fra Ryobis YouTube-kanal.
SE TESTEN:
Vi tester 6 små skruemaskiner
Læs mere om:
De effektive miniskruemaskiner
Magasin-artikel
Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.