Savværk for 1200 kroner

En professionel bordrundsav koster hurtigt 5.000 kroner eller mere. Men hvor meget sav får du, hvis du kun er villig til at betale en fjerdedel af det beløb? Ganske meget, viser vores test af en gør det selv-sav.

Brug altid en skubbestok til at føre træet frem over klingen. Så mindsker du risikoen for at komme galt afsted.

Einhell TC-TS 2025

Einhells bordrundsav TC-TS 2025 er ikke perfekt.

Men den er et glimrende eksempel på, at du som gør det selv’er sagtens kan klare dig med mindre og billigere end den dyre professionelle maskine, du drømmer om.

Kompakte bordrundsave som denne er generelt tiltænkt lettere opgaver. Det gælder også for de kompakte save fra meget dyrere mærker. De er ikke lavet til at flække hårdt og stort tømmer. Og det lidt lille arbejdsbord bliver nemt for ustabilt, hvis du prøver at skære store plader op uden at sørge for ekstra understøtning.

Hvad får du så for dine 1.200 kroner?

  • Du får en ganske solid og overbevisende sav, som vi i vores seneste test af bordrundsave honorerede med titlen som “godt køb”.
  • Du får den stærke motor på 2.000 watt holder sine omdrejninger højt, når saven belastes, så træet kan føres jævnt og stabilt hen over den roterende klinge.
  • Du får også en sav med alle de indstillingsmuligheder, man finder på de dyrere maskiner. Skalaerne til indstilling af vinkler og afstande er ikke 100 % præcise, og derfor anvender vi for en sikkerheds skyld altid en separat vinkel og tommestok til præcist arbejde.

Læs videre, og bliv klogere på savens mange funktioner og indstillingsmuligheder.

Her er bordrundsaven smart

Med bordrundsaven kan du nemt flække brædder på langs, så træet får lige præcis de dimensioner, du ønsker. Du kan også save plader op, hvis du sørger for at understøtte dem. Saven kan dog også løse en lang række avancerede specialopgaver. Her er nogle eksempler.

Bladsamlinger

Bladsamlinger er en elegant måde at samle to stykker træ på, og savens dybdeindstilling gør det nemt at lave en helt perfekt og tæt samling.

Lister

Lister er billigere at lave selv og saves nemt ud af større stykker træ. Har du også en overfræser, kan du lave præcis de lister, du ønsker.

Rundstokke

Rundstokke er næsten umulige at flække med alle andre save end bordrundsaven.

Falsen

Falsen i vinduesrammen laves nemt med to præcise snit.

Notriller

Notriller til bagbeklædningen i et skab eller bunden af en skuffe saves nemt på grund af den præcise dybdeindstilling.

Einhell TC-TS 2025

1

Vinkelanslaget gør det muligt at lave præcise snit i vinkel og at gentage dem igen og igen, hvis du har behov for det. Skalaen er dog lidt svær at aflæse præcist, og du bør derfor anvende en separat vinkel for præcis indstilling af vinkelanslaget.

2

Kippet kan indstilles fra 0 til 45° og gør det muligt at lave skråsnit på langs af træet. En skala på siden af maskinen viser vinklen. Aflæsningen er dog ikke helt præcis, og indstillingen falder ikke i hak ved de mest brugte vinkler. Du bør derfor anvende en separat vinkel for præcis indstilling.

3

Dybdeindstillingen hæver klingen op gennem bordet til den ønskede højde fra 0 til 85 mm ved lige snit og op til 65 mm, når klingen kippes til en vinkel på 45°. Det hele klares nemt og præcist på et stort håndtag på siden.

4

Opbevaringen direkte på saven til skubbestokken og værktøj til klingeskift sikrer, at du altid har det inden for rækkevidde.

5

Parallelanslaget er nemt at indstille gennem en lille rude på håndtaget, som også bruges til at låse anslaget. Parallelanslaget fæstner dog kun på den ene side af bordet, og det sidder derfor ikke helt så godt fast, som vi kunne ønske.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Bordrundsav