Kap geringssav test: Vi tester 7 af de mest populære kap-/geringssave til under 2500 kr. Der er stor forskel på kvaliteten og mængden af ekstra funktioner.

Vi tester 7 af de mest populære kap-/geringssave til under 2500 kr. Der er stor forskel på kvaliteten og mængden af ekstra funktioner.

Kap-/geringssaven kan lave helt ens snit hver gang, og bruger du lidt tid på at stille den op og indstille den rigtigt, kan de mest monotone opgaver løses i en håndevending. Så uanset om du skal save brædder til den nye terrasse eller lave perfekte panelsamlinger i smig, så gør den arbejdet nemmere. Og selvom alle deltagerne kan løse opgaverne, er der stor forskel på, hvor behagelige de er at arbejde med.

Afgørende forskelle

Savene har en stribe lighedspunkter som skruetvinge, gering op til 45°, muligheden for venstrekip og dybdestop, så der ikke saves hele vejen gennem emnet. Men så hører lighederne også op. For hvordan de indstilles, samt kvaliteten og mængden af ekstra funktioner varierer meget. Og så er det faktisk kun testvinderen, der er udformet, så den kan betjenes lige nemt med højre og venstre hånd.

Sådan har vi testet i vores kap geringssav test

Jo større emner kap geringssaven kan gabe over, jo mere alsidig er den. Det kalder vi kapacitet.

En kap-/geringssav skal om noget kunne save i helt præcise vinkler. Derfor har vi testet, hvor nemt og præcist savene kan indstilles efter deres egne skalaer.

Når du bruger op mod 2.500 kroner på et stykke værktøj, skal det gerne kunne mærkes. Derfor har vi vurderet kvaliteten af bl.a. knapper, bevægelige dele og savene generelt.

Til slut har vi set nærmere på de gode funktioner som endestop og laser – funktioner, som gør savene nemmere at arbejde med.

Uafhængig kap geringssav test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 7 maskiner

  • BOSCH GCM 8 SJL
  • DEWALT DWS777
  • BOSCH PCM 8 S
  • STANLEY FME721-QS
  • MAKITA LS0815FLN
  • METABO KGS 254 M
  • SCHEPPACH HM80LXU

HENT HELE TESTEN og se, hvilken kap geringssav der blev den store vinder af vores kap geringssav test.