Batteri: 18 V /4 Ah
Klingestr.: 165 mm
Motor: Brushless
Omdr. max.: 5000/minut
Vægt: 3,3 kg

Da min gamle rundsav stod for en udskiftning, valgte jeg en på batteri, da jeg tænkte, den nok kunne dække mit forholdsvis beskedne savebehov. Valget faldt på denne sav fra Makita, og det har jeg ikke fortrudt. Dels er det rart at slippe for ledningen, og dels saver den meget bedre end min gamle traditionelle rundsav.

Saver som en drøm

Den kulfri motor og den avancerede elektronik gør, at maskinen har masser af kræfter, som den økonomiserer med, alt efter hvad den saver i. Er det tyndt, let træ, kører den stærkt uden at lægge kræfter i, og er det tungt, hårdt træ, bruger den en masse kræfter og batteri i stedet.

LÆS OGSÅ: Test af rundsave

Effektiv og handy

Motorbremsen virker perfekt, saven stopper på et splitsekund, når knappen slippes. Lyset er kraftigt og ligger præcist på savelinjen, som pustes fri af en blæser.

Håndgrebet er rart at holde på med skridsikre belægninger, og lige under håndtaget sidder LED-lamperne. De fortæller, hvor meget strøm, der er tilbage, og om du er i en situation, hvor der trækkes på kræfterne – og dermed også på batteriet.

Så er det om at få sat det andet batteri til opladning. Heldigvis er det en hurtigoplader, der følger med, så på et kvarters tid er batteriet fuldt opladet.

Der følger et sidestyr med, og en adapter, der kan spændes på, så saven kan bruges med en Makita føringsskinne.

MAKITA DHS680RMJ RUNDSAV

5 stars

Fed sav, der leveres komplet i en solid systemkuffert sammen med to batterier og en hurtiglader. Saver som en drøm, kan kæntres op til 50° og holder selv hus med kræfterne. Det er svært at finde en grund til at købe en sav med ledning.

Pris: 3900 kroner på nettet, inklusive 2 batteri og hurtiglader.

+

Stærk, effektiv og handy.

-

Ingen.

/Testredaktør Kim Wilken