Rundsav test: Testvinderen imponerer først og fremmest med sin hastighed. Den er 25 % hurtigere end de nærmeste konkurrenter, og den har tilmed testens bedste batteriøkonomi.

Testvinderen imponerer først og fremmest med sin hastighed. Den er 25 % hurtigere end de nærmeste konkurrenter, og den har tilmed testens bedste batteriøkonomi.

Rundsaven er det foretrukne valg, når store spån-, krydsfiner- eller MDF-plader skal saves op. Men det er krævende arbejde, og derfor bliver det også hurtigt meget tydeligt, hvor kraftfuld maskinen, man står med i hænderne, er.

Mens testvinderen i vores rundsav test er enormt stærk og kan save tre meter i en 22-mm- MDF-plade på bare 18 sekunder, så skal testens billigste rundsav bruge præcis dobbelt så lang tid til samme opgave.

Det betyder dog ikke, at den billige rundsav nødvendigvis er et dårligt valg. Faktisk kan den være ganske fornuftig. For hvis du ikke skal bruge rundsaven så tit, og hvis du er udstyret med en smule tålmodighed, så får du faktisk ret meget for dine penge. Funktioner som batteriindikator og arbejdslys er ganske vist sparet væk, men prisen er også en fjerdedel af testvinderens. Derfor bliver den billige rundsav vores valg som “Godt Køb”.

Sådan har vi testet rundsave i vores rundsav test

Det er krævende at save lange snit i kompakte byggeplader. Derfor har vi testet styrken ved at lave tre snit a en meter i en 22-mm-MDF-plade. Da det var gjort, testede vi udholdenheden ved at save videre, til batterierne var helt flade.

Under arbejdet har vi løbende vurderet maskinernes udformning og ergonomi.

Til sidst testede vi snitkvalitet ved at lave krævende snit i laminat, hvor selv den mindste fejl bliver meget tydelig.

Alle tests er foretaget med de klinger, savene blev leveret med. Du vil få et bedre resultat, hvis du skifter til mere specialiserede klinger.

Uafhængig test af rundsave

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 7 rundsave

  • BLACK+DECKER BDCCS18-QW
  • EINHELL TE-CS 18/165 LI
  • MAKITA DHS660Z
  • RYOBI R18CS7-0
  • AEG BKS18BL
  • DEWALT DCS570NT
  • METABO KS 18 LTX 57

HENT HELE ARTIKLEN og se, hvordan de syv rundsave klarede vores rundsav test.