Rundsavsklinge: Vælg den rigtige rundsavsklinge

Rundsavsklingen skal under lup, hvis du vil have det optimale snit. Selv den bedste sav er aldrig bedre end den klinge, der sidder i den – og der er virkelig forskel på rundsavsklinger til fx træ og metal. Så stor forskel, at det overrasker selv meget erfarne håndværkere.

Har rundsavsklingen store tænder, arbejder den hurtigt, mens små tænder giver et finere snit. Men det er en smule mere kompliceret end det, og det skal du være rigtig glad for. Der ligger nemlig et hav af værdifulde tanker og erfaringer skjult i klingernes helt små detaljer.

LÆS OGSÅ: Test af rundsave

VIGTIGT OM RUNDSAVSKLINGER

Det er nemt at forveksle klinger til rundsave og kap-/geringssave. Men der er forskel. Tænderne vender frem på en rundsavsklinger. På klingerne til kap-/geringssaven vender tænderne en anelse bagud.

SPECIALIST: DET GROVE

Til opgaver, hvor man let skal kunne gnave sig igennem forskellige materialer som letbeton, beton ber og gammelt træ med søm og mørtel, skal der en specialklinge til. På fotoet herunder ses klingen Construct Wood fra Bosch. Den har lange ryttere, der sikrer, at næste tand ikke hugger for dybt.


Rundsavsklinge: Vigtigt om rundsavsklinge

Læs mere om rundsav