Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vælg den rigtige klinge til din stiksav

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Stiksaven kan skære i det meste, så længe den er udstyret med den rigtige klinge. Så kan den både pløje sig gennem vandrør, skære skarpe snit i laminat og sno sig gennem akryl og fliser. Her får du et hurtigt indblik i stiksavklinger, så du kan vælge den rigtige til dit projekt.

Stiksavsklinger: Vælg rigtige stiksavsklinger

STANDARDKLINGEN, som du ser herunder, er til hverdagsopgaver i træ, hvor præcision ikke er vigtigt. Klingeskaftet med en tværtap på begge sider (T) er det mest udbredte.

STÅLETS egenskaber er forskellige, alt efter hvad legeringen er lavet af. Hårdt metal bevarer skarpheden længe, men knækker nemt. Blødere metal kan bedre tåle vrid, men bliver hurtigt sløvt.

STANDARDBREDDEN på 7-8 mm giver rimelig støtte til de lige snit, men tillader bløde kurver.

TÆNDERNE her er fræset og udlagt. Det vil sige. at de ikke er slebet, men fræset ud i stålet. Derefter er de vredet lidt ud til siderne, så savsporet bliver en anelse bredere end klingen. Det gør stiksavklingen mere robust, og den saver hurtigere.

LÆNGDEN er 92 mm på denne stiksavklinge, men skal altid tilpasses materialet. Dvs. klingen skal være lang nok til at nå hele vejen igennem, men ikke så lang, at den begynder at vibrere.

SPIDSEN gør det muligt at dykke stiksavklingen ned i et emne uden at bore for.

STANDARD: FIRE ALMINDELIGE STIKSAVSKLINGER

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

STANDARDSNIT I BLØDT TRÆ 10 mm fyrretræ skærer en stiksav nemt med en hæderlig standardklinge som den her. Køber du mange på én gang, kan prisen nå ned på få kr. pr. stk. Så saver du altid med en frisk klinge.

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

PRÆCISE, RENE SNIT I LAMINAT: Klingen til laminerede plader skal undgå, at det hårde, sprøde laminat splintrer. Snittet bliver renest på oversiden modsat andre stiksavsklinger, hvor det er undersiden, der vil flosse mest.

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

EKSTRAFINE SNIT I HÅRDT TRÆ: Klingen giver et meget rent og glat snit på begge ledder af fibrene. Den skal have god tid til at arbejde sig frem, ellers brænder den træet og kan selv blive ødelagt af varmen.

Stiksavsklinger

STANDARDSNIT I METAL: Standardklingen til metal skærer fint op til 1,5 mm tykke plader. Vi testede klingen ud over dens løfter, og selv i 4 mm jernplade kommer den frem. Til kurver køber du en smallere klinge.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter

SPECIALISTER: 4 STIKSAVSKLINGER TIL SÆROPGAVER

Stiksavsklinger: 4 stiksavsklinger til særopgaver

HÅRDMETAL OG RUSTFRIT STÅL: Klingen her giver et rent og hurtigt snit i hårde metaller som rustfrit stål – fx 1 mm komfurplade, der lige skal have et indhak til en stikkontakt. Også velegnet til andre typer af hårdt stål.

Stiksavsklinger: 4 stiksavsklinger til særopgaver

SAVNING I AKRYLGLAS: Specialklingen giver flotte snit i akryl og andre kunststoffer. I kraftige plader skal du sænke hastigheden og føre saven forsigtigt fremad. Ellers bliver kurverne ujævne som på billedet.

Stiksavsklinger

SAVNING I TEGL, STEN OG FLISER: Mellemhårde keramiske fliser kan saves langsomt med klingen her, men en vinkelsliber klarer opgaven bedre. Støt flisen, så den ikke knækker. Klingen er god til bløde fliser.

Stiksavsklinger

GIPS OG FIBERCEMENT: Gipsplade kan skæres med alm. træklinger, men de slides hurtigt ned. Klingen her tåler sliddet og flosser næsten ikke kartonen. Den klarer både glatte snit og kurver, også i fibercement.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage