Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vælg den rigtige klinge til din stiksav

Print Gem artikel

Stiksaven kan skære i det meste, så længe den er udstyret med den rigtige klinge. Så kan den både pløje sig gennem vandrør, skære skarpe snit i laminat og sno sig gennem akryl og fliser. Her får du et hurtigt indblik i stiksavklinger, så du kan vælge den rigtige til dit projekt.

Stiksavsklinger: Vælg rigtige stiksavsklinger

STANDARDKLINGEN, som du ser herunder, er til hverdagsopgaver i træ, hvor præcision ikke er vigtigt. Klingeskaftet med en tværtap på begge sider (T) er det mest udbredte.

STÅLETS egenskaber er forskellige, alt efter hvad legeringen er lavet af. Hårdt metal bevarer skarpheden længe, men knækker nemt. Blødere metal kan bedre tåle vrid, men bliver hurtigt sløvt.

STANDARDBREDDEN på 7-8 mm giver rimelig støtte til de lige snit, men tillader bløde kurver.

TÆNDERNE her er fræset og udlagt. Det vil sige. at de ikke er slebet, men fræset ud i stålet. Derefter er de vredet lidt ud til siderne, så savsporet bliver en anelse bredere end klingen. Det gør stiksavklingen mere robust, og den saver hurtigere.

LÆNGDEN er 92 mm på denne stiksavklinge, men skal altid tilpasses materialet. Dvs. klingen skal være lang nok til at nå hele vejen igennem, men ikke så lang, at den begynder at vibrere.

SPIDSEN gør det muligt at dykke stiksavklingen ned i et emne uden at bore for.

STANDARD: FIRE ALMINDELIGE STIKSAVSKLINGER

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

STANDARDSNIT I BLØDT TRÆ 10 mm fyrretræ skærer en stiksav nemt med en hæderlig standardklinge som den her. Køber du mange på én gang, kan prisen nå ned på få kr. pr. stk. Så saver du altid med en frisk klinge.

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

PRÆCISE, RENE SNIT I LAMINAT: Klingen til laminerede plader skal undgå, at det hårde, sprøde laminat splintrer. Snittet bliver renest på oversiden modsat andre stiksavsklinger, hvor det er undersiden, der vil flosse mest.

Stiksavsklinger: 4 almindelige stiksavsklinger

EKSTRAFINE SNIT I HÅRDT TRÆ: Klingen giver et meget rent og glat snit på begge ledder af fibrene. Den skal have god tid til at arbejde sig frem, ellers brænder den træet og kan selv blive ødelagt af varmen.

Stiksavsklinger

STANDARDSNIT I METAL: Standardklingen til metal skærer fint op til 1,5 mm tykke plader. Vi testede klingen ud over dens løfter, og selv i 4 mm jernplade kommer den frem. Til kurver køber du en smallere klinge.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter

SPECIALISTER: 4 STIKSAVSKLINGER TIL SÆROPGAVER

Stiksavsklinger: 4 stiksavsklinger til særopgaver

HÅRDMETAL OG RUSTFRIT STÅL: Klingen her giver et rent og hurtigt snit i hårde metaller som rustfrit stål – fx 1 mm komfurplade, der lige skal have et indhak til en stikkontakt. Også velegnet til andre typer af hårdt stål.

Stiksavsklinger: 4 stiksavsklinger til særopgaver

SAVNING I AKRYLGLAS: Specialklingen giver flotte snit i akryl og andre kunststoffer. I kraftige plader skal du sænke hastigheden og føre saven forsigtigt fremad. Ellers bliver kurverne ujævne som på billedet.

Stiksavsklinger

SAVNING I TEGL, STEN OG FLISER: Mellemhårde keramiske fliser kan saves langsomt med klingen her, men en vinkelsliber klarer opgaven bedre. Støt flisen, så den ikke knækker. Klingen er god til bløde fliser.

Stiksavsklinger

GIPS OG FIBERCEMENT: Gipsplade kan skæres med alm. træklinger, men de slides hurtigt ned. Klingen her tåler sliddet og flosser næsten ikke kartonen. Den klarer både glatte snit og kurver, også i fibercement.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Vælg den rigtige klinge til din stiksav
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage