Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stiksav

Stiksaven er genial, når du skal save ud til rør og lignende. Den er en mester i at skære i kurver og cirkler. Her får du vores bedste tips til, hvordan du bruger stiksaven, og du kan se de nyeste test af stiksave.

Stiksav

Skal man kun vælge én elektrisk sav, så bør man vælge en stiksav. Stiksaven findes som stavmodel og den lidt mindre udbredte bøjlemodel. Og så findes den selvfølgelig også både som akku-stiksav og som klassisk el stiksav med ledning.

Hvorfor er en stiksav så smart?

En stiksav kan meget af det en håndsav også kan – bare meget hurtigere. Den er kompakt, let at betjene og så er den ikke begrænset af kun at kunne lave lige snit. Den kan nemlig drejes mens der skæres, hvilket bl.a. gør den genial til at skære hul til håndvaske med.

Hvad er fordelen ved en elektrisk stiksav?

En elektrisk stiksav er en klassisk stiksav, som skal bruge en ledning for at kunne skære. El-stiksaven har den fordel, at den ikke løber tør for batteri og altid leverer den samme kraft, når der saves.

Hvad er fordelen ved en akku-stiksav?

En akku-stiksav er en stiksav på batteri. De fleste stiksave i dag er akku-stiksave. Fordelen er, at man med en batteridreven stiksav har fuld bevægelsesfrihed og ikke skal tænke på sin ledning. Batterierne er desuden så gode i dag, at man med to batterier vil kunne holde stiksaven kørende hele dagen.

Hvilken stiksav skal man vælge?

I Danmark er stavmodellen mest udbredt. Du har sikkert set flere vende stiksaven om, når de saver. Det gør de for at opnår det pæneste snit i fx en bordplade. I USA er bøjlemodellen populær, men den kan til gengæld kun save oppefra. Vælger man en akku-stiksav, må man forvente at betale det dobbelte af, hvad en el stiksav koster, så der er flere ting at overveje, inden du kaster dig ud i at købe stiksav. Læs evt. vores nyeste stiksav test og bliv klogere på den geniale sav.

Klinger til stiksav

En stiksav er som bekendt ikke bedre end den klinge, man udstyrer den med. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige klinge. I vores artikel om klinger til stiksav kan du bl.a. blive klogere på de mest almindelige stiksavsklinger som fx klinger til blødt træ, hårdt træ, laminat og metal.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage