Det skal du vide om fugepistolen

En fugepistol er uundværlig, når du skal lægge fuger i dit hjem uanset om det er på badeværelset, i køkkenet eller omkring vinduer eller døre.

Fugepistol: Der findes mange forskellige kvaliteter og modeller af fugepistoler. Vælg den model fugepistol, der passer til dit behov.

Der findes mange forskellige kvaliteter og modeller af fugepistoler. Vælg den model fugepistol, der passer til dit behov.

Sådan virker en fugepistol

En fugepistol virker ved, at man man lader fugepistolen med en fugepatron. Ved hjælp af et trykhåndtag på fugepistolen, trykker man et stempel ind i fugepatronen, der derved skubber fugemassen ud af den tilklippede spids på fugepatronen.

Køb af fugepistol - køb ikke for billigt!

Når du bruger en fugepistol, er det vigtigt, at du kan styre mængden af fugemasse der kommer ud. Fugepistolen skal levere en jævn strøm, og det skal være let at løsne trykket omgående. Derfor er det en god idé at springe billige og spinkle fugepistoler over og investere i en stabil fugepistol.

Fugepistol: Når man skal tætne revner eller sprækker er fugepistolen uundværlig.

Når man skal tætne revner eller sprækker er en fugepistol uundværlig.

Elektrisk fugepistol

Forventer du, at du skal bruge din fugepistol meget, så kan det være en idé at overveje, at investere i en elektrisk fugepistol. En elektrisk fugepistol gør det nemt at dosere fugen korrekt, og på de fleste elektriske fugepistoler er det muligt, at indstille, hvor meget fuge, din fugepistol skal dosere.

En elektrisk fugepistol giver dig dermed også mulighed for at lægge en helt ensartet fuge, og samtidig sparer en elektrisk fugepistol dig for at blive træt i fingrene, hvis du skal lægge meget fuge.

Hvis du køber en elektrisk fugepistol, så er der også mulighed for, at du kan få ekstrafunktioner på din fugepistol. Blandt andet er flere elektriske fugepistoler udstyret med LED-lys, som giver dig mulighed for at arbejde på områder, hvor belysningen i forvejen er svag.

Hvor kan man bruge en fugepistol?

En fugepistol kan selvsagt bruges til alverdens fugemasser og lim. De forskellige fugemasser har alle forskellige egenskaber og kvaliteter. Med en fugepistol i hånden, er det derfor også muligt, at løse en lang række opgaver i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du fugemasse

Typisk vil du bruge en fugepistol, hvor du vil tætne sprækker og samlinger for eksempel rundt om en dørkarm eller, hvis man har ført et rør gennem en væg eller lignende.

Fugepistol: Det er uundgåeligt, at fugemassen sviner, når man arbejder med en fugepistol. Derfor er det en god idé at huske en avis og en våd klud.

Det er uundgåeligt, at fugemassen sviner, når man arbejder med en fugepistol. Derfor er det en god idé at huske en avis og en våd klud.

Lim med en fugepistol

En fugepistol kan også bruges til at lægge forskellige limmasser ud, eksempelvis montagelim, som man kan bruge til at fastgøre en toiletkumme. Præcision er mindre vigtigt, når du skal bruge din fugepistol til at lime med, så derfor kan du godt overveje en billigere model fugepistol, hvis det er det eneste, du skal bruge din fugepistol til.

Vælg den fugepistol, der passer dig

Der er altså flere ting, at tage stilling til, når man skal købe en fugepistol. Det vigtigste er, at du vælger en fugepistol der passer til dit budget, og de opgaver, du skal lave. Du kan hurtigt mærke på en fugepistol, særligt en manuel fugepistol, om kvaliteten er i orden, eller det er en fugepistol, der vil gå i stykker efter kort tid. Hvis du bare skal lave fuger omkring en enkelt dør, kan den helt billige fugepistol, måske være den mest fornuftige investering.

LÆS OGSÅ: Undgå de 3 klassiske fuge-fælder

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj