1. FEJL: Du glemmer bagstop!

Hvis du vil lukke en sprække med en fuge, fx mellem dørkarm og væg, skal du huske fugebagstop. Uden den grå strimmel kommer fugen nemlig ikke til at holde.

Fugemassen klistrer nemlig kun, lige når den kommer ud af patronen. Herefter stivner den og bliver som en elastik. Og en elastik kan kun strække sig, hvis den ikke sidder fast mere end to steder. Derfor skal fugen nå at klæbe til siderne, fx karmen og væggen, men ikke til bunden. Fugestoppet kan den ikke klæbe på, men den former sig efter det og danner den perfekte, elastiske form og konsistens.

Sådan gør du:
1. Bagstoppet skal trykkes ind. Fugens tykkelse skal være cirka det halve af bredden.
2. Fugen skal lægges på og fylde hele sprækken ud.
3. Fugen skal trykkes til og glattes, så den buer let indad på midten.

2. FEJL: Du vælger den forkerte type fugemasse!

Hvor meget kan fugen strække sig, og er den til indendørs eller udendørs brug? Der er stor forskel på fugemasser, så læs omhyggeligt på patronen, og sørg for, at du finder den fugemasse, der egner sig til netop den opgave, du skal løse.

SE OGSÅ: GUIDE: Sådan vælger du fugemasse

3. FEJL: Du fylder ikke fugen op!

Når du lægger fugemasse i fugen, skal du sikre dig, at fugen bliver fyldt helt op. Du flytter fugepistolen så langsomt fremad, at fugemassen presses en smule op af fugen lige bag ved spidsen. Det er vigtigt, at fugemassen dækker fugens sider helt.

Hellere for meget end for lidt. Tør overskydende fugemasse væk.

Hellere for meget end for lidt. Tør overskydende fugemasse væk.