1. FUGE-FEJL: Du glemmer fugebagstop!
Hvis du vil lukke en sprække med en fuge, fx mellem dørkarm og væg, skal du huske fugebagstop. Uden den grå strimmel kommer din fuge nemlig ikke til at holde. Fugebagstop er altså altafgørende.
Fugemassen klistrer nemlig kun, lige når den kommer ud af patronen. Herefter stivner fugen og bliver som en elastik. Og en elastik kan kun strække sig, hvis den ikke sidder fast mere end to steder. Derfor skal fugen nå at klæbe til siderne, fx karmen og væggen, men ikke til bunden. Fugebagstoppet kan den ikke klæbe på, men den former sig efter det og danner den perfekte, elastiske form og konsistens.
LÆS OGSÅ: Sådan bruger du silikonefuge

Gør som over 80.000 andre ...
Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen.
2. FUGE-FEJL: Du vælger den forkerte type fuge!
Hvor meget kan din fuge strække sig, og er din fuge til indendørs eller udendørs brug? Der er stor forskel på fugemasser, så læs omhyggeligt på patronen, og sørg for, at du finder den fugemasse, der egner sig til netop den fugeopgave, du skal løse.
SE OGSÅ: GUIDE: Sådan vælger du fugemasse
3. FUGE-FEJL: Du fylder ikke fugen op!
Når du lægger fugemasse i din fuge, skal du sikre dig, at fugen bliver fyldt helt op. Du flytter fugepistolen så langsomt fremad, at fugemassen presses en smule op af fugen lige bag ved spidsen. Det er vigtigt, at fugemassen dækker siderne i din fuge helt.
LÆS OGSÅ: Det skal du vide om fugepistolen