Varianter af hamre

I bund og grund består en hammer af et skaft og et hoved. Når det er sagt, findes der en lang række forskellige varianter. Nogle hamre klarer flere forskellige opgaver, mens andre er skabt til mere specialiserede opgaver.

Hammer: Ofte betaler det sig at vælge den lette udgave af et stykke værktøj. Men når det gælder hamre, giver det god mening med en lidt tungere model, der leverer noget slagstyrke.

Ofte betaler det sig at vælge den lette udgave af et stykke værktøj. Men når det gælder hamre, giver det god mening med en lidt tungere model, der leverer noget slagstyrke.

VARIANTER AF HAMMERSKAFTER

HAMMERSKAFE AF TRÆ
En hammer med et skaft af hickory eller ask er stadig det mest populære valg. Det er også det billigste – typisk 30-50 procent billigere end stål og trekomponente glasfiberskafter.

HAMMERSKAFTE AF SMEDEJERN
Når skaft og hoved er af metal og smedet sammen, får man en solid hammer, hvor hovedet ikke kan arbejde sig løs. Den er desuden tung og kan levere et hårdt slag. De billigste hamre bliver nemt skæve.

HAMMERSKAFTE AF STÅLRØR
En hammer med et skaft af stålrør er lettere end en med et skaft af smedejern og mere holdbar end en med et skaft af træ. Der er stor kvalitetsforskel på billige og dyre modeller.

HAMMERSKAFTE AF GLASFIBER
Glasfiberskaftet er i særklasse, når det gælder styrke og fleksibilitet. Det kan bøje, men ikke knække, og hovedet kan ikke falde af. Ideelt til store hamre med tungt hoved.

3 SMARTE FUNKTIONER

Udtrækning af søm med hammer.
Kløfthammeren fanger både store og små søm.

Hammer på trang plads.
En hammer med flade, rene sider klarer jobbet.

Hammer med magnetrille.
Denne hammer holder sømmet på plads, så man har den ene hånd fri.

VARIANTER AF HAMRE

KLØFTHAMMER
Den mest almindelige hammer til gør det selv-brug. Fås for helt ned til ca. 50 kr. Vi anbefaler en model på 700-800 gram, fordi den ligger godt i hånden.

LÆGTEHAMMER
Minder om en kløfthammer, men det ene ben på kloen er forlænget til en spids, som bruges til at slå ind i træet, så man kan trække det til sig. Fås fra ca. 100 kr.

SLØJDHAMMER
Denne hammer er alsidig og god til mindre opgaver. Hammeren har en lille firkantet slagflade, så den er nem at komme til med – selv helt inde i hjørner. Fås fra ca. 100 kr.

MURHAMMER
Bruges til at flække mursten. Denne hammer kan også hakke, kradse og bruges som en lille “skovl”. Fås fra ca. 125 kr., og de billige er okay til gør det selv-brug.

BÆNKHAMMER
Denne hammer hører mest til i smedens værksted. Vejer fra 300 til 1.100 gram, og en relativt tung hammer kan anbefales som alternativ til kløfthammeren. Fås for op til 500 kr.

ELEKTRIKERHAMMER
Denne hammer er særligt god til at slå kabelsøm og -klammer i. Den specielle form gør det muligt at sømme tæt ind til væggen eller loftet. Også god til fejelister. Fås fra ca. 150 kr.

GLARMESTERHAMMER
Specialhammer udviklet til de små stifter, der låser kittede ruder fast. Men hammeren er også god til at slå andre typer stifter og dykkere i. Fås fra ca. 300 kr.

GUMMIHAMMER
Ud over teltpløkker er gummihammeren god til at banke træ sammen uden at lave slagmærker. Fås fra ca. 50 kr.

MUKKERT
Kaldes også en klaphammer og er skabt til kraftige slag på træ, fx når en pæl skal bankes i jorden, eller når to stykker tømmer skal samles. Fås fra ca. 100 kr.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Hammer