Hækkeklipper test: Balancen er vigtig i alle arbejdsstillinger, men testes let, når man holder klipperen i bøjlen.

Balancen er vigtig i alle arbejdsstillinger, men testes let, når man holder klipperen i bøjlen.

Hækkeklipper test

En hækkeklipper på batteri tilbyder masser af fordele: Du slipper for at bakse rundt med en lang ledning, som udover at være i konstant fare for at blive klippet over også er afhængig af, at der er en stikkontakt i nærheden. Og i forhold til en benzinmodel er den lettere, mindre larmende og sundere at arbejde med for både krop og miljø.

Har du en stor hæk med kraftige grene, skal du bruge en stor og relativt tung maskine med lang afstand mellem knivene. Er hækken mindre og velplejet, kan du nøjes med en lille og let model, hvor knivene sidder tættere. Det er værd at tage stilling til, for de letteste modeller i testen vejer 2,5 kg, mens den tungeste vejer 3,7 kg.

Hækkeklipning er ikke noget, vi udfører ofte, og derfor tvinger vi kroppen ud i uvante stillinger for at nå toppen og rundt om hjørner. Så prøv maskinen nede i butikken, inden du køber.

Sådan har vi testet hækkeklippere

Da vi udførte vores hækkeklipper test tjekkede vi placeringen af greb og knapper samt vurderede kvaliteten og holdbarheden af de anvendte materialer.

Vi testede vægt og balance løbende under arbejdet. Når man har stået i 10 minutter med armene oppe, mærker man tydeligt forskellen på 2,5 og 3,7 kg.

Vi klippede både ligusterhæk og spiræa, men vi prøvede også at klippe naturhegn med halvtykke grene for at finde klippernes begrænsninger.

Vi beskar også buske og vurderede, hvor pænt resultatet blev.

Endelig så vi på sikkerheden, bl.a. beskyttelsesskærm og nødstop.

Vi har testet disse 8 hækkeklippere

  • WOLF-GARTEN HTA 700
  • GARDENA EASYCUT LI-18/50
  • BOSCH AHS 50-20 LI
  • STIGA SHT 24 AE
  • WORX WG259E
  • BLACK+DECKER GTC18502PST
  • STIHL HSA 56
  • MAKITA DUH523Z

HENT HELE VORES HÆKKEKLIPPER TEST og se, hvilken maskine der blev den store testvinder.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER HÆKKEKLIPPER
HÅNDTAGET: Skal være behageligt at holde på, stort nok til at kunne betjenes med havehandsker og gerne skridsikkert; det sparer på dine kræfter.
SIKKERHEDSKNAPPER: Både bøjle og håndtag er forsynet med startknapper, og du kan kun klippe, når du holder dem inde med begge hænder samtidig. Knapperne på bøjlen skal kunne aktiveres, uanset hvordan du holder. I samme omgang skal sikkerhedsbremsen være hurtig og effektiv, så knivene stopper på under ét sekund, fra du slipper et af håndgrebene.
BALANCE: Tjek, at balancen passer dig. Når batteriet er monteret, og du holder i bøjlen, skal klipperen hænge vandret.
SIKKERHEDSSKÆRM: Skal holde dine fingre væk fra knivene, men må ikke være så stor, at den gør det vanskeligt at arbejde.
KNIVAFSTAND: Må ikke være for stor i forhold til motorkraften, for så kører den fast for tit.
SVÆRDBESKYTTER: Du bør vælge en model med en solid beskyttelse af sværdets spids, så sværdet ikke beskadiges, når du klipper nede ved (eller i) jorden.
SKEDE: Skal beskytte knivene og holde på den olie, knivene skal smøres med før og efter brug. En kraftig og hård plasticskede er at foretrække.
OPLADER: Undersøg ladetiden. Det er ærgerligt at skulle stoppe op i flere timer, fordi du løber tør for strøm. En times ladetid eller derunder er optimalt efter vores mening. Husk, at jo flere ampere, som laderen lader med, desto hurtigere går det.

Vil du se en test af elhækkeklippere? Klik her.