Hækkeklipper test: Vi tester styrke, ergonomi, udenholdenhed og støj i vores store test af hækkeklippere.

Vi tester styrke, ergonomi, udenholdenhed og støj i vores store test af hækkeklippere.

Arbejdet med hækkeklipperen kan være krævende, og det er ofte forbundet med uheldige arbejdsstillinger, der belaster kroppen og kan give problemer med ryg og nakke. Derfor er især to parametre vigtige, når du skal købe en ny hækkeklipper: styrke, så maskinen problemfrit klipper gennem grenen, og arbejdet hurtigt er overstået, og ergonomi, så din krop skånes mest muligt.

Smarte funktioner

Til vores hækkeklipper test har vi udvalgt seks batteriklippere fra nogle af de mest populære producenter. Alle hækkeklippere kan med batteri og oplader købes til 2.100 kroner eller mindre. Et par af hækkeklipperne overrasker med nogle virkelig gennemtænkte funktioner, som får dem til at skille sig ud. Her kan nævnes justerbart håndtag og en smart rygfinne, som skubber de afklippede grene ned fra hækken, mens du arbejder.

Hækkeklipper test

Styrken og tændernes afstand på sværdet er bestemmende for, hvor tykke grene hækkeklipperne kan klippe over. Vi har testet styrken med forskellige rundstokke, der ofte er stærkere end buskens grene med samme tykkelse.

Arbejdsstillingerne, når der klippes hæk, er sjældent særlig gode. Derfor er en god ergonomi vigtig, når der skal arbejdes langs jorden eller med armene over hovedet.

Udholdenheden er afgørende for, hvor længe hækkeklipperne kan arbejde, uden at der skal være en pause til opladning. Støjen er afgørende for, hvor længe du kan holde ud at arbejde.

Uafhængig test af hækkeklippere

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle hækkeklippere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Vi har testet disse 6 hækkeklippere på batteri

  • DEWALT DCM563P1
  • GARDENA COMFORTCUT LI-18/50
  • METABO AHS 18-45 V
  • STIGA SHT 24 AE
  • RYOBI RHT1855
  • BOSCH AHS 50-20 LI

HENT HELE VORES HÆKKEKLIPPER TEST og se, hvilken maskine der blev den store testvinder.