Kniv til plæneklipper: Gør den skarp igen

Plæneklipperen er blevet sløv – den klipper ikke græsset længere, men lægger det bare ned! Få minutters arbejde med en sletfil gør den hurtigt skarp igen.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
75 kroner
Kniv til plæneklipper

Kniv til plæneklipper: Her kan du se, hvordan du gør din kniv til plæneklipper skarp igen.

Intro

Sten og hårde grene på græsplænen går hårdt ud over plæneklipperens roterende kniv. Den bliver medtaget med tiden - får hak og bliver sløv - så den til sidst har svært ved at slå græs.

Hvis kniven er meget slidt, kan det være nødvendigt at skifte den ud og sætte en helt ny på. Men hvis du regelmæssigt sliber den, kan du sagtens holde kniven skarp, så den bliver ved med at slå græsset på en pæn og effektiv måde. Og hvis du undgår de allerstørste sten, kan kniven holde i mange sæsoner.

Tidsforbrug

Cirka 1 time

Pris

Cirka 75 kroner for et “skift olie”-sæt

Sværhedsgrad

Det er ikke svært - her kan alle være med.

Vejledning

Kniv til plæneklipper: Afmonter tændrørshætten, inden du går i gang med at reparere på plæneklipperen eller skifte og slibe kniven. 1

Afmonter tændrørshætten, inden du går i gang med at reparere på plæneklipperen eller skifte og slibe kniven. Tøm den også for olie og benzin, så du kan arbejde sikkert med maskinen.

Kniv til plæneklipper: Vend plæneklipperen, og løsn kniven, så du kan slibe den. 2

Vend plæneklipperen, og løsn kniven, så du kan slibe den. Hvis skruen er svær at løsne, kan du evt. give den lidt rustløsnende spray. Selv om kniven er sløv, bør du tage en handske på, mens du løsner møtrikken med en fast- eller topnøgle.

Kniv til plæneklipper: Rens undersiden af skjoldet for gammelt græs og fastgroet snavs. 3

Rens undersiden af skjoldet for gammelt græs og fastgroet snavs. Det er nemt at komme til nu.

Kniv til plæneklipper: Spænd kniven fast i en skruetvinge, og slib den. 4

Spænd kniven fast i en skruetvinge, og slib den. Er kniven meget medtaget, kan du med fordel bruge en slibeskive i vinkelsliberen og bagefter “finslibe” med sletfilen. Er kniven ikke medtaget, kan du nøjes med filen.

Kniv til plæneklipper: Skift evt. luftfilteret. 5

Skift evt. luftfilteret. Et nyt følger ofte med olieskiftsættet. Skift det, hvis det trænger, eller gem det nye til den kommende forårs/efterårsklargøring af plæneklipperen.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Plæneklipper