Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Genial og gratis opmåling med Google Earth Pro

Print Gem artikel

Nu kan du nemt og hurtigt lave en grov-opmåling af din terrasse, indkørsel, tagflade, ja faktisk af alle elementer på din grund. Google forærer dig nemlig deres professionelle udgave af det interaktive verdenskort Earth, og der følger masser af praktiske måleværktøjer med i pakken!

Google Earth Pro virker til både Mac og pc’er med Windows, og så snart du har hentet og installeret programmet, kan du bruge det til at måle med. Du skal dog skrive dig bag øret, at kortet ikke er 100 procent målefast, men til det hurtige overblik, hvor du bare skal have et kvalificeret cirka-mål, er det intet mindre end genialt!

Det stærkeste måleværktøj hedder Polygon, og imens du klikker omridset af grunden op, udregner programmet automatisk målene. Det bedste ved Polygon-værktøjet er, at du kan tilføje ligeså mange linjer og vinkler, som du vil, og dette er virkelig en stor hjælp, når grunden ikke nødvendigvis er helt firkantet, men slår et par sving hist og her.

Redaktionen anbefaler: Test af afstandsmålere

Hent Google Earth Pro

Første skridt er at hente og installere programmet. Du henter Google Earth Pro ved at klikke her. Bliver du bedt om at aktivere programmet, skal du blot indtaste din e-mailadresse og koden GEPFREE.

Kom i gang med Google Earth Pro

1. Luk Tour Guide:

Når programmet åbner første gang, kan det godt betale sig at lukke den nederste linje, Tour Guide. Dette gør du ved at klikke på de to nedad-pile til venstre for teksten Tour Guide.

2. Zoom ind på dit hus:

Nu skal du zoome ind på dit hus enten ved at bruge musen (du flytter rundt på kortudsnittet ved at klikke et sted på kortet med venstre museknap og holde museknappen nede, og du zoomer ud og ind med rullehjulet) eller ganske enkelt skrive din adresse i søgefeltet øverst til venstre i programvinduet.

Når du har fundet frem til dit hus på kortet, kommer du til at finjustere udsnittet og zoom-graden på knapperne ude i højre side (ved den lille orange mand). Her bliver du nødt til at eksperimentere dig frem. Når du er tilfreds med udsnittet, skal du klikke på linealen cirka midt i toppen af vinduet.

3. Vælg Polygen-værktøjet:

Vælg Polygon-værktøjet og klik med musen på kortet, hvor du vil måle op. Det kan godt være lidt besværligt og drilskt i starten, men du kan altid klikke på Ryd og starte forfra.

God fornøjelse med din opmåling!

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Genial og gratis opmåling med Google Earth Pro
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage