Multicutter test: Multicutteren er genial til små tilpasninger af fx et panel eller en liste, hvor du ikke kan komme til med en almindelig sav.

Multicutteren er genial til små tilpasninger af fx et panel eller en liste, hvor du ikke kan komme til med en almindelig sav.

Om du skal save, slibe eller skære i træ, metal, sten eller et helt fjerde materiale, så har multicutteren en klinge til opgaven. Maskinen er lille og handy. Den er nem at komme til med på trange steder, og så kan den save helt plant med en overflade.

Selvom den måske mest er kendt for at kunne korte af gerigten, når du lægger nyt gulv, eller skære træpropper af i niveau med en gulvplanke, er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den kan.

Små og store sæt

Deltagerne koster alle 1.250 kroner eller mindre, hvis du køber dem alene. De fleste kan dog også købes i større eller mindre sæt med forskellige kombinationer af batterier, lader og tilbehørspakker. Sættene, vi har testet, koster op til 3.000 kroner. De fleste findes dog også i mindre udgaver til en lavere pris.

Sådan har vi testet multicuttere

Multicutteren foretager op mod 20.000 små svingninger hvert minut, som tydeligt kan mærkes i hånden. En god ergonomi med et godt og sikkert greb er derfor afgørende og er blevet vurderet løbende under vores arbejde.

Grænsen for, hvornår professionelle håndværkere skal bruge høreværn, går ved 85 dB. Testen viser, at flere maskiner går til grænsen.

Typiske multicutteropgaver er mindre tilpasninger som at skære et panel over. Så det har vi gjort for at teste hastigheden.

Til sidst har vi testet, hvor længe maskinerne kunne køre med de medfølgende batterier.

Uafhængig test af multicuttere

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse multicuttere

METABO MT 18 LTX
BOSCH ADVANCED MULTI 18
AEG OMNI 18C LI-202BKIT1X
RYOBI R18MT
DEWALT DCS355N
STANLEY FMC710B
MAKITA DTM51ZJX3

HENT HELE TESTEN og se, hvilken multicutter der blev den store vinder af vores multicutter test.