Gør Det Selv kursus om overfræseren

Manglende håndelag er ingen undskyldning. Følger du vores kursus fra start til slut, kan du gå snedkeren i bedene og på ingen tid lave alt fra rundede kanter til svalehalesamlinger.

Afrundede eller affasede pladekanter, smukt profilerede lister, skabslåger med sirlige udfræsninger og elegante møbelsamlinger. Det er alt sammen inden for rækkevidde, når du bliver dus med din overfræser.

LÆS OGSÅ: Fræsejern til overfræser

Det lærer du i Gør Det Selvs kursus om overfræseren

Kurset blev første gang bragt i Gør Det Selv-magasinet i 2007. Kurset består af 6 dele fordelt ud over 16 sider:

 • Del 1: Dus med din overfræser: Manglende håndelag er ingen undskyldning. Følger du vores kursus fra start til slut, kan du gå snedkeren i bedene og på ingen tid lave alt fra rundede kanter til svalehalesamlinger. Afrundede eller affasede pladekanter, smukt profilerede lister, skabslåger med sirlige udfræsninger og elegante møbelsamlinger. Det er alt sammen inden for rækkevidde, når du bliver dus med din overfræser.
 • Del 2: Fræsejern I første lektion lærte vi, hvordan overfræseren er bygget op. Nu kommer vi til det, der gør maskinen genial til en lang række opgaver. Som fx, hvordan et fræsejern fungerer.
 • Del 3: Føring af fræseren
  I denne lektion sætter vi fokus på fræsejern, der kan dykkes ned inde på emnet, og som derfor må føres med hjælpeværktøj. Noget af det følger med maskinen, andet må du købe selv.
 • Del 4: Fræs med kopiring
  Nu får du en stribe nye muligheder for at bruge din overfræser. Med en kopiring kan du følge en skabelon og kopiere samme fræsning igen og igen.
 • Del 5: Specialskabeloner
  Svalehale- og fingersamlinger er nogle af de flotteste møbelsamlinger, der kan laves. Og med overfræseren er det faktisk muligt at lave dem selv.
 • Del 6: Fræsning for viderekomne
  I fræsekursets forrige lektioner er alle opgaver løst med håndholdt overfræser. I denne sjette og sidste lektion anvendes fræseren opspændt i et fræsebord.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Værktøj