Elhøvl test: Vi tester 6 billige elhøvle

Den roterende kniv under sålen høvler træet væk.

Mange undervurderer værdien af en god, lille og let elhøvl, når der skal arbejdes med både lister og tømmer. En elhøvl kan umiddelbart fremstå en smule ensidig og uden så mange muligheder og funktioner. Men når du skal lave en pæn samling med fals, have det sidste gulvbræt til at følge væggen eller glatte de ru brædder, er en elhøvl genial.

Muligheden for at indstille dybdeskæret helt præcist er guld værd, når tømmeret er lidt for bredt, tykt eller bare skævt, og hvis væggen har en bule, hvor fodpanelet skal sidde, kan du i et snuptag tilpasse det med høvlen, så det passer perfekt. Den gør det nemt at lave de fine tilpasninger direkte på stedet, helt uden brug af store værkstedsmaskiner.

Elhøvle til maks. 1.000 kroner

Elhøvlen er trods alt lidt af en specialist. Derfor har vi valgt at fokusere på maskiner i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Loftet ligger på 1.000 kroner, og inden for den prisramme har vi udvalgt seks populære elhøvle, som nemt kan findes i byggemarkeder og netbutikker.

Vi har valgt primært at fokusere på hastighed, præcision, ergonomi og kvalitet. Især når det kommer til ergonomi og kvalitet, er der en verden til forskel på de bedste og dårligste elhøvle. Og så viser vores test, at man sagtens kan købe en toplækker elhøvl, uden at den behøver koste en bondegård. Faktisk er testvinderen langtfra den dyreste deltager.

Sådan har vi testet elhøvle

Først har vi testet hastighed ved at høvle en almindelig skillerumslægte i fyrretræ. Lægten egner sig godt til testen, da den både er temmelig ru og samtidig smallere end høvlene. Bagefter har vi vurderet præcisionen.

Arbejdet med den ru lægte giver desuden en god fornemmelse af ergonomien – hvor nemme høvlene er at styre og holde til emnet, hvordan de ligger i hånden, og hvordan vægten er fordelt i elhøvlen.

Til sidst har vi vurderet kvaliteten af maskinerne og set på, hvor solide de hver især er, og om de kan holde til det hårde arbejde.

Uafhængig test af elhøvle

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 6 elhøvle

BOSCH PHO 2000
BILTEMA PL 650
RYOBI EPN7582NHG
AEG PL 750
EINHELL TE-PL 850
SKIL 1558

HENT HELE TESTEN, og se, hvilken elhøvl der klarede testen bedst. Testvinderen er langtfra den dyreste deltager!