Knirkende dørtrin

Knirkeriet opstår, fordi underlaget under dørtrinnet er løst. Det skal klodses op.

For mange ligger den uden tvivl højt på listen over de mest irriterende lyde i hjemmet: den forfærdelige lyd af et dørtrin, der knirker, hver gang man træder på det, eller ungerne løber hen over det.

Lyden opstår, fordi dørtrinnet ikke længere sidder solidt fast til gulvet. Det har den konsekvens, at trinnet “gnider” sig op ad dørkarmens sider, hver gang der bliver trådt på det. Jo tungere trafik og jo flere fødder på dørtinnet, desto værre bliver knirkelyden bare.

Den gode nyhed er, at det er let at gøre noget ved den ulidelige knirken. At stabilisere det løse dørtrin er nemlig en af de mest ukomplicerede gør det selv-opgaver, man kan støde på. Lidt simpelt håndværktøj, et par plastickiler og en klat maling samt en pensel er faktisk alt, der skal til.

Gør Det Selv viser dig, hvordan du fikser dørtrinnet – og får ro i hjemmet!

Derfor er det gået galt

Tiden tærer. Som regel begynder dørtrinnet at knirke over tid, fordi understøtningen slides væk, efterhånden som man går på det. Med tiden, som der går flere og flere fødder hen over dørtrinnet, bliver understøtningen slidt helt væk.

Lavet forkert. I andre tilfælde skyldes knirkeriet, at dørtrinnet er lavet forkert og helt fra start har manglet den understøtning, der skal til for at holde det ordentligt fast.