Dørtrinnet knirker – sådan fikser du det

Når dørtrinnet knirker, er det fordi, at det ikke længere sidder solidt fast til gulvet. Med lidt simpelt håndværktøj og et par plastikkiler er det heldigvis nemt at ordre.

Intro

For mange ligger den uden tvivl højt på listen over de mest irriterende lyde i hjemmet: den forfærdelige lyd af et dørtrin, der knirker, hver gang man træder på det, eller ungerne løber hen over det.

Lyden opstår, fordi dørtrinnet ikke længere sidder solidt fast til gulvet. Det har den konsekvens, at trinnet “gnider” sig op ad dørkarmens sider, hver gang der bliver trådt på det. Jo tungere trafik og jo flere fødder på dørtinnet, desto værre bliver knirkelyden bare.

Den gode nyhed er, at det er let at gøre noget ved den ulidelige knirken. At stabilisere det løse dørtrin er nemlig en af de mest ukomplicerede gør det selv-opgaver, man kan støde på. Lidt simpelt håndværktøj, et par plastickiler og en klat maling samt en pensel er faktisk alt, der skal til.

Gør Det Selv viser dig, hvordan du fikser dørtrinnet – og får ro i hjemmet!

Materialer

  • Stemmejern
  • Hammer
  • Koben
  • Tang
  • Dyknagle
  • Pensel og maling

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

1

Bræk fejelisten af med et bredt stemmejern. Pres stemmejernet ned bag listen, og slå med en hammer på det for at få listen til at gå løs.

2

Læg en kile under bundstykket. Brug masonit, pap eller plastic til opklodsning. Vi bruger små plastickiler. Specielt klodsen på midten er meget vigtig for stabiliteten.

3

De gamle søm/dykkere fjernes fra fejelisten. Listen sidder ikke ordentligt fast, hvis du bruger de gamle huller. Hiv sømmene ud med en knibtang.

4

Slib små malingsgrater væk. Her er både dørtrin og liste malet. Så for at få listen til at sidde pænt sliber vi eventuelle små malings-grater væk.

5

Slå listen fast med dykkere. Vi bruger 1,4 x 35 mm dykkere, 5 stk. til en liste på 80 cm. Vi undersænker også med en dyknagle, så sømmene kommer helt i.

6

Slib let efter. Slib let med korn 120, inden der males. Så skulle listen gerne blive siddende i mange år - lydløst!

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Dørtrin