Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dørtrin

Dine dørtrin er udsat for et stort slid, hvilket med tiden blandt andet kan forårsage træk langs gulvet. Her på siderne viser vi dig, hvordan du let vedligeholder eller udskifter slidte dørtrin.

Dørtrin eller bundstykke

De fleste forbinder et dørtrin med den nederste del af døren, som ligger i niveau med gulvet. Men dørtrinnet er egentlig bare den nederste del af dørrammen, så derfor bliver dørtrinnet ofte også kaldt for bundstykket eller bundkarmen blandt fagfolk og i byggemarkeder.

Dørtrinnets funktion

Et dørtrin sikrer, at der ikke opstår træk under dine døre, når du har døren lukket. Din dørtrin er udsat for kraftigt slid fra fødder, støvsuger, fjernstyrede biler, gulvvask og lignende, og med tiden vil du måske opleve, at dørtrinnet bliver slidt, og der derfor vil opstå træk under døren.

Udskift listen til dørtrinnet

Hvis dit dørtrin er udstyret med en tætningsliste, kan det sagtens være, at du kan nøjes med at skifte denne, og derfor er fri for at skulle have nye dørtrin, hvis du oplever træk under døren. Det er en enkel reparation, der ikke tager mange minutter. Men det kræver, at du ved, hvilken tætningsliste, du skal bruge.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tætningslister til døre

Nye dørtrin

Mange ældre huse og bygninger er udstyret med dørtrin af træ. Disse bliver med tiden slidt ned, og det kan være nødvendigt at udskifte dem. Med grundig opmåling er renovering af dørtrin en opgave, de fleste selv kan klare. Hvis du skal fjerne dørtrin klarer du bedst opgaven, hvis du bruger en multicutter.

Knirkende dørtrin

Et andet, almindeligt problem, mange oplever med deres dørtrin, er, at dørtrinnet begynder at knirke. Problemet opstår, hvis dørtrinnet er gået løs, og derfor “gnider” sig op ad dørkarmens sider. Der er heldigvis en let løsning på problemet, hvor man klodser dørtrinnet op, og fastgør det på ny.

Alt om dørtrin

Uanset hvilken udfordring, du har med dit dørtrin, finder du hjælp her på vores sider. Hvor du kan gå i dybden med, hvordan du reparerer knirkende dørtrin, hvordan du fjerner dørtrin, hvordan du skifter dørtrin og meget, meget mere.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage