Dørtrin

Skal det slidte dørtrin skiftes, have en tiltrængt ansigtsløftning eller måske helt fjernes? Er fejelisten flækket? Eller knirker trinnet, hver gang du træder på det? På siderne her finder du vejledninger og videoer til alt det gør det selv-arbejde, der handler om dørtrin.

  Dørtrin eller bundstykke

  De fleste forbinder et dørtrin med den nederste del af døren, som ligger i niveau med gulvet. Men dørtrinnet er egentlig bare den nederste del af dørrammen, så derfor bliver dørtrinnet ofte også kaldt for bundstykket eller bundkarmen blandt fagfolk og i byggemarkeder.

  Dørtrinnets funktion

  Et dørtrin sikrer, at der ikke opstår træk under dine døre, når du har døren lukket. Din dørtrin er udsat for kraftigt slid fra fødder, støvsuger, fjernstyrede biler, gulvvask og lignende, og med tiden vil du måske opleve, at dørtrinnet bliver slidt, og der derfor vil opstå træk under døren.

  Udskift listen til dørtrinnet

  Hvis dit dørtrin er udstyret med en tætningsliste, kan det sagtens være, at du kan nøjes med at skifte denne, og derfor er fri for at skulle have nye dørtrin, hvis du oplever træk under døren. Det er en enkel reparation, der ikke tager mange minutter. Men det kræver, at du ved, hvilken tætningsliste, du skal bruge.

  REDAKTIONEN ANBEFALER: Tætningslister til døre

  Nye dørtrin

  Mange ældre huse og bygninger er udstyret med dørtrin af træ. Disse bliver med tiden slidt ned, og det kan være nødvendigt at udskifte dem. Med grundig opmåling er renovering af dørtrin en opgave, de fleste selv kan klare. Hvis du skal fjerne dørtrin klarer du bedst opgaven, hvis du bruger en multicutter.

  Knirkende dørtrin

  Et andet, almindeligt problem, mange oplever med deres dørtrin, er, at dørtrinnet begynder at knirke. Problemet opstår, hvis dørtrinnet er gået løs, og derfor “gnider” sig op ad dørkarmens sider. Der er heldigvis en let løsning på problemet, hvor man klodser dørtrinnet op, og fastgør det på ny.

  Alt om dørtrin

  Uanset hvilken udfordring, du har med dit dørtrin, finder du hjælp her på vores sider. Hvor du kan gå i dybden med, hvordan du reparerer knirkende dørtrin, hvordan du fjerner dørtrin, hvordan du skifter dørtrin og meget, meget mere.