Dørtrin

Dine dørtrin er udsat for et stort slid, hvilket med tiden blandt andet kan forårsage træk langs gulvet. Her på siderne viser vi dig, hvordan du let vedligeholder eller udskifter slidte dørtrin.

Dørtrin eller bundstykke

De fleste forbinder et dørtrin med den nederste del af døren, som ligger i niveau med gulvet. Men dørtrinnet er egentlig bare den nederste del af dørrammen, så derfor bliver dørtrinnet ofte også kaldt for bundstykket eller bundkarmen blandt fagfolk og i byggemarkeder.

Dørtrinnets funktion

Et dørtrin sikrer, at der ikke opstår træk under dine døre, når du har døren lukket. Din dørtrin er udsat for kraftigt slid fra fødder, støvsuger, fjernstyrede biler, gulvvask og lignende, og med tiden vil du måske opleve, at dørtrinnet bliver slidt, og der derfor vil opstå træk under døren.

Udskift listen til dørtrinnet

Hvis dit dørtrin er udstyret med en tætningsliste, kan det sagtens være, at du kan nøjes med at skifte denne, og derfor er fri for at skulle have nye dørtrin, hvis du oplever træk under døren. Det er en enkel reparation, der ikke tager mange minutter. Men det kræver, at du ved, hvilken tætningsliste, du skal bruge.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tætningslister til døre

Nye dørtrin

Mange ældre huse og bygninger er udstyret med dørtrin af træ. Disse bliver med tiden slidt ned, og det kan være nødvendigt at udskifte dem. Med grundig opmåling er renovering af dørtrin en opgave, de fleste selv kan klare. Hvis du skal fjerne dørtrin klarer du bedst opgaven, hvis du bruger en multicutter.

Knirkende dørtrin

Et andet, almindeligt problem, mange oplever med deres dørtrin, er, at dørtrinnet begynder at knirke. Problemet opstår, hvis dørtrinnet er gået løs, og derfor “gnider” sig op ad dørkarmens sider. Der er heldigvis en let løsning på problemet, hvor man klodser dørtrinnet op, og fastgør det på ny.

Alt om dørtrin

Uanset hvilken udfordring, du har med dit dørtrin, finder du hjælp her på vores sider. Hvor du kan gå i dybden med, hvordan du reparerer knirkende dørtrin, hvordan du fjerner dørtrin, hvordan du skifter dørtrin og meget, meget mere.

andet fra Bonnier Publications