Dørtrin af granit

VIDEO: Et dørtrin af granit er en superholdbar løsning. Her kan du se, hvordan mureren skærer det til med en vådskærer, klæber det fast til betongulvet og afslutter med en silikonefuge.

Trinet skal ligge oven på det eksisterende, så mureren starter med vha. sin murhammer at slå løs puds og ujævnheder af betonen, det gør, at klæben kan få ordentligt fat.

Trinet skal gå inde under panelerne i begge sider, så her er det nødvendigt at skære lidt af. Da trinet tilfældigvis har samme tykkelse som vaterpasset, bruger mureren det til at strege op efter. Mureren bruger en klods til at støtte fukssvansen med.

Brug aldrig selve granittrinet, da det kan blive slemt ridset af savklingen. Nu skal der måles ud til trinet. Afstanden i døren er 72,8 cm, så der måles 72,5 cm ud på granitpladen. Så er der stadig et par mm’s tolerance.

Mureren er omhyggelig med at strege op og bruger en bænkvinkel for at være sikker på, at snittet ligger vinkelret på trinet. Bredden af trinet er 11 cm i begge sider, så mureren afsætter 11 cm i begge ender af granitpladen. Mellem de to mærker laves der en lang ridse vha. et vaterpas.

Nu skal granitten skæres til med en vådskærer. Husk at tilføre vådskæreren rigeligt med vand hele tiden, så diamantklingen smøres og køles under skæringen. Når trinet er skåret til, brækker mureren kanten med en vinkelsliber.

Det fjerner den skarpe kant og får den til at ligne den side, som der ikke er blevet skåret i. Bagefter stryges kanten af med en fin karborundumslibesten.Når flisen er tilpasset, skal den limes fast. Når der er forvandet, påfører mureren klæb i bunden af døren og kæmmer den op med en tandspartel.

Mureren påfører også klæb på bagsiden af trinet.Trinet lægges ned i klæben og justeres omhyggeligt på plads. Den klæb, der presses ud, fjerner mureren med sin reparationsske. Mureren banker nu trinet på plads med en gummihammer.

Med en fugeske sørger mureren for, at klæben lukker tæt under trinet, når han er sikker på, at der er helt tæt, slutter han af med at stryge trinet og dets sider over med vand. I overgangen mellem trinet og panelet ude i siderne fuger mureren med en bygge- og sanitetsfugemasse, så der bliver helt lukket.

For at få en helt skarp fuge bruger mureren en plasticskraber til at køre hen over fugerne, men du kan også bruge en våd finger. Trinet er nu færdigt, og efter et døgns tid kan trinet holde til, at du træder på det.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Dørtrin