Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skab ly for regnen med flot udhæng

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Dit hus bliver langt mere indbydende, hvis du forsyner det med et udhæng, så dine gæster står i ly foran hoveddøren. Men du skal gøre dit udhæng over døren så fast, at vinden ikke tager det.

Skruerne skal have fat i de solide dele af væggen, så dit udhæng også bliver siddende, når vejrguderne viser muskler.

Der er en verden til forskel på et hus med udhæng over hoveddøren og et hus uden – især når du vender hjem til en låst dør med indkøbsposer i begge arme, og når dine gæster kommer på besøg i deres stiveste festtøj.

Så kan du finde et pænt udhæng, der i tyngde og stil passer til huset, vil det være en lille operation, der skaber en stor og god forandring.

Opskrifter på udhæng over dør

Her på siden kan du finde opskriften på en række meget forskellige udhæng, hvis du har mod på selv at bygge det. Måske køber du i stedet et færdigt udhæng, enten fordi du finder en elegant løsning i stål og glas, eller fordi du ikke vil bruge for meget tid på projektet.

Men uanset hvilken udgave, du vælger, står du med alvorlig opgave, når den skal op på væggen. Den skal nemlig sidde rigtig solidt fast, uanset hvad den vejer. For når sneen lægger sig tykt oven på dørhatten, så trækker den tungt i dens øverste skruer, og hvis stormen flår i den, er det voldsomme kræfter, skruerne i væggen skal tæmme.

Fast greb i 4 vægtyper

Formen på dit udhæng betyder meget for, hvor solidt grebet i væggen skal være, og det samme gør husets placering. Jo fladere udhængets tag er, jo mere sne lægger der sig på det. Jo mere vind huset er udsat for, jo bedre skal grebet være. Og jo kortere, der er mellem skruerne foroven og forneden, jo større er belastningen.

Skruerne skal ind og gribe fat i en solid del af væggen. Det kræver ofte hjælp fra en planke, der kan danne et solidt fæste for udhænget.

Når hullerne sidder forkert

Dit udhæng er ikke altid formet, så skruerne til ophænget kan få fat i den solide del af konstruktionen, og så må du være kreativ.

Passer et færdigt udhæng ikke til væggen, kan du løse problemet ved at placere en planke (eller en plade) mellem væggen og udhænget. Du gør først udhænget fast i planken med gennemgående bolte og møtrikker, og derpå skruer du planken fast på væggen, hvor der er et solidt greb.

Hvis du selv bygger dit udhæng, så kan du allerede inden måle op, hvor skruerne vil få godt greb i væggen, og tilpasse udhænget efter det.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
null: Skab ly for regnen med flot udhæng
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage