Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få mere plads med en rumdeler med skabsvæg og skydedør

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Mangler boligen et ekstra værelse, er det en oplagt mulighed at opdele et af de andre rum og dermed udnytte pladsen optimalt. Her bygger vi den nye væg af højskabe, så vi får god opbevarings plads, og vælger en skydedør, som ikke stjæler plads.

Rumdeler med skabsvæg og skydedør

Hvis du har en stue eller et værelse med lidt ekstra længde, vil det være velegnet til at dele op, så du kan få det ekstra værelse, du mangler.

Du kan selvfølgelig bygge en fast skillevæg, men hvis du kun har brug for det ekstra værelse i en begrænset periode - måske til teenageren er flyttet hjemmefra - så overvej en mere fleksibel løsning med en væg bygget af højskabe.

Den er nem at fjerne igen, når du ikke har brug for det ekstra værelse længere.

Dagslys med indbyggede vinduer

Når du opdeler rum, der skal bruges til beboelse, skal du sikre sig, at der er både dagslys og flugtvej. Dagslys kan du få ved at gøre plads til indbyggede vinduer over skabene. Det giver også fleksibilitet, når du skal vælge skabe, så du ikke er låst af en bestemt højde.

I princippet kan du bruge alle former for færdigkøbte skabe. Vinduer kan du købe på færdige mål, der passer over dine skabe. Eller du kan se, om du kan finde nogle brugte vinduer, som kan passe med de valgte skabe, evt. hvis du selv bygger en træramme, vinduerne kan placeres i. Du skal selvfølgelig sikre dig, at det hele er forsvarligt gjort fast, så du har en stabil løsning.

Ofte vil det være en udfordring at få plads til en almindelig dør, der åbner ud i rummet. Det problem kan du løse med en skydedør, der kræver meget lidt plads.

Problem

Boligen har samlet set det rette antal kvadratmeter, men der mangler et separat værelse, for det ene værelse i midten er et “gennemgangsværelse”.

Løsning

Det store “gennemgangsværelse” opdeles i to mindre ved hjælp af en skabsvæg med vinduer i toppen. Hvis du vender et par af skabene, får du opbevaringsplads i begge rum.

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage