Byggevejledning
Let
Svær
indbygget skydedør

Byg i stål

Det er lidt dyrere at bygge en gipsskillevæg med stålskelet end med træ, men hvis væggen skal fylde mindst muligt, er stål det oplagte valg. Det er stift, stærkt og snorlige, så du får ikke problemer med skæve lægter o.l.

Indbygget skydedør kræver sin mand

Det er ret nemt at bygge en skillevæg. Når du samtidig skal bygge en skydedør ind i væggen, bliver det straks en smule sværere. Døren skal sidde præcist, og væggen omkring døren skal forstærkes, fordi døren skal have noget at hænge i.

Skydedør i væg som standard

Hos flere dørproducenter kan du købe præcis de dele, du skal bruge til en skydedør, som du selv vil bygge ind i væggen. Og det er nødvendigvis her, du skal starte dit projekt – for alt det andet skal jo bygges op omkring og passe til skydedøren. Det giver dig også mulighed for at købe præcis den dør, du ønsker. Den skal blot være “ubeslået”, altså uden lås og dørgreb.

Pas på skruerne

Følger du vores guide her, og har du i forvejen lidt gør det selv-erfaring, får du nemt bygget både skillevæg og skydedør.

En vigtig detalje, der kan smutte for selv den erfarne, er gipsskruernes længde: Du skal bruge flere længder undervejs, og under normale omstændigheder sker der ikke så meget, hvis du får sat en lidt for lang skrue i gipspladerne. Men det gør der her! En skrue, der rækker ind i hulrummet i væggen, kan ridse din finde, nye skydedør første gang, du åbner den. Så hold styr på dine skruer.

Mere om skydedøre

Vi har samlet en række links, hvor du kan få inspiration til hvor en skydedør kan bruges og hvordan du kan bygge med skydedøre. Læs mere her.