Aldrig mere rådne vinduer

Den nederste liste på vinduet, bundglaslisten, er udsat for masser af vand. Derfor er det ofte den, der først giver op og rådner. Og derfor er det smart at skifte den ud med en glasliste i aluminium, som har (næsten) evigt liv. Så kan det regne alt det, det vil, uden at du skal ofre tid på vedligeholdelse.

Vinduer: Bundglasliste f aluminium redder vinduet

Med en bundglasliste af aluminium kan du redde vinduerne fra at rådne væk.

Skift den gamle glasliste ud

Den gamle glasliste er angrebet af råd. Den har i årenes løb taget imod mange tusind liter vand, og med tiden er malingen slidt i stykker og ikke fornyet tilstrækkelig ofte. Nu er det for sent.

Løsningen er at skifte den ud med en (næsten) uforgængelig aluminiumsliste. Listen kan købes på mål hos en glarmester eller i byggemarkedet i hele længder, som du blot selv skærer til med en nedstryger.

Vi har her valgt et system fra Dafa med særlige klips, men der findes mange andre lignende løsninger.

Vinduer: Skift bundglaslisten

Bundglaslisten er ved at rådne væk på grund af vand og manglende vedligeholdelse.

Sådan skifter du bundglaslisten:

1. Skær den gamle bundliste af træ over. Et skråt snit med en multicutter sikrer, at listen er nem at fjerne. Undgå at ramme ruden!

2. Vrik listen fri med et stemmejern. Hvis listen er sømmet fast, skal sømmene naturligvis fjernes forinden.

3. Mål op til alulisten. Sæt en monteringsklips under et stykke aluliste. Hold det ud mod den lodrette glasliste, og slå en streg.

4. Skær forsigtigt efter stregen. Det er nemmest at bruge en multicutter, men hvis du er erfaren og dygtig med et stemmejern, kan det også bruges.

5. Skru monteringsklips fast til rammen. De skal trykkes op mod ruden, når de skrues fast med 3 x 20 mm rustfri A4-skruer. Klodserne skal holde 5 cm’s afstand til hvert hjørne og sættes pr. 15-20 cm.

6. Tryk alulisten fast i monteringsklipsene. Alulisten er skåret til i længden med en nedstryger, og de skarpe kanter er filet til. Nu kan listen sidde i årevis og lede vandet væk fra vinduet.

Vinduets mest udsatte liste

Den meget udsatte bundliste af træ bliver slidt og rådner, hvis den ikke males jævnligt. Alulisten passer sig selv i årevis uden pleje. Når du skal bestille en ny liste, finder du dimensionen ved at måle afstanden fra rammens yderkant ind til ruden. Så kan du finde en liste, der matcher målet.

Vinduer: Bundglasliste af aluminum

Bundglaslisten er udsat for masser af regn. Derfor er aluminium et bedre materiale end træ.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vinduer