Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få mere plads på badeværelset med et vindue i skråvæggen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det er svært at udnytte pladsen under skråvægge optimalt. Men hvis du sætter et eller flere vinduer i, virker rummet markant større, både på grund af lyset, og fordi ståhøjden under vinduet bliver langt bedre. Mangler du fx et lille badeværelse på førstesalen, kan vinduet være den brik, der skal til for at gøre det muligt.

Et vindue i skråvæggen øger ståhøjden i rummet så meget, at du med placering af toilettet under vinduet vil kunne indrette et toilet eller badeværelse i et rum med skråvægge.

Et vindue i skråvæggen øger ståhøjden i rummet så meget, at du med placering af toilettet under vinduet vil kunne indrette et toilet eller badeværelse i et rum med skråvægge.

Har du et hus med flere etager, men uden toilet på førstesalen? Så er toilettet formentlig et stort ønske. Måske har du tænkt, at det ikke kan lade sig gøre, fordi der er så mange skråvægge. Men skråvægge behøver ikke at være en hindring.

Skråvægge udfordrer ståhøjden, men den kan øges meget, hvis du sætter et vindue i væggen. Når hele isoleringstykkelsen forsvinder, øger du ståhøjden, og pludselig kan du på meget lidt plads få det ønskede ekstratoilet. Hvis du kan nøjes med et toilet og ikke også skal have etableret en bruser, er det ikke så kompliceret, da et toilet ikke stiller samme krav til vådrum, som en bruser gør.

Vinduet kan monteres indefra og er en standardvare, der findes i de fleste byggemarkeder. Hvis du sætter det så højt og tæt på loftet som muligt, får du størst muligt areal, hvor du kan stå oprejst.

Den største udfordring ved at etablere et toilet på førstesalen er rørføringen med tilslutning til kloak og vandrør til vasken. Her må du have fat i en autoriseret VVS’er og kloakmester, men resten af arbejdet vil du kunne lave selv.

Problem
Når der ikke er vindue i skråvæggen, skal en person rykke noget længere ind i rummet for at kunne stå oprejst. Det betyder, at det er så godt som umuligt at få plads til både toilet og håndvask i rummet.

Løsning
Med et vindue i skråvæggen bliver ståhøjden i rummet øget betragteligt, og det er muligt at stå tættere på ydervæggen under vinduet. Du kan altså have et badeværelse på meget lidt plads – med toilet under vinduet og en vask på væggen til venstre.

Oversigt over håndværkerpriser og Gør det selv-priser

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage