Lav en inddækning til ovenlysvinduet

På tagsiden af rammen skal der laves en inddækning, så regn og sne ikke kan komme ind under taget. Til vinduet følger et inddækningssæt, som fagmanden her vil montere.

Bemærk, at der findes forskellige inddækninger, der passer til forskellige tagbelægninger. Fagmanden starter med at lægge inddækningen på taget og markere, hvilke sten der skal skæres i.

På de seks tegl under vinduet skal alle falsene skæres af, så inddækningen kan slutte tæt til taget. Det gøres nemmest med en vinkelsliber. Det er larmende og støvende arbejde, så husk høreværn og støvmaske.

Til at fastholde inddækningen skrues der en kappe fast på bundstykket af vinduesrammen. I siderne monteres der aluprofiler, der sørger for, at vand højere oppe på taget uhindret kan løbe forbi vinduet uden at komme i kontakt med trækonstruktionen.

Sidestykkerne fastgøres, ved at der lægges et beslag over profilet og vinduesrammen. Det hele skrues sammen med tre skruer. Det samme gentager sig i den anden side. I toppen monteres der først aluprofiler på vinduesrammen.

Herefter lægges inddækningen op, så den kommer ned under tagstenene. Når der er sømmet små beslag fast i siderne, som holder aluprofilerne fast til taglægterne, er den udvendige inddækning færdig. Nu kan vi lave den indvendige finish.

Andre læser lige nu ...