Let
Svær

Den dag, du modtager dine spritnye vinduer fra fabrikken, er både spændende og vigtig. Det spændende ligger i alt det arbejde, der kommer, samtidig med at du ved, at du nu forbedrer dit hus markant, både mht. udseende og varmeforbrug.

Det vigtige ligger i, at du husker at lave en grundig kontrol af det, du har fået leveret. Og så hurtigt som muligt, så du kan nå at bestille erstatningsvinduer, hvis der skulle være fejl på noget. Det kan være et forkert mål (som højst sandsynligt er din egen skyld, if. statistikkerne), eller det kan være en side, der har fået en skade, så den skal skiftes ud.

Når alt er tjekket, er du klar til montering af nyanskaffelserne. Først tager du de gamle vinduer ud – start med et enkelt, så du ikke har et helt hus med en masse gennemtræk i flere dage. Og gør så lysningen klar til det nye vindue.

Det varierer naturligvis efter, om du har et træhus eller et muret hus, hvordan forberedelserne skal være. Her har vi vist dem på et muret hus, der først er blevet isoleret og dernæst har fået slået træbeklædning udenpå.