Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan kitter du vinduer med linoliekit

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Vindueskit er en genial løsning til vedligeholdelse af ældre vinduer. Det består af kridt og linolie, der tilsammen bliver til et elastisk materiale, der er nemt at forme, og som kan tåle små bevægelser i træet. Typisk er det kittet i vinduets bundramme, der trænger først. Og når det ældes og smuldrer, er det nemt at erstatte med nyt.

Vindueskit: Sådan kitter du vinduer med linoliekit

LEVETID: Gamle vinduer er ofte af solidt kvalitetstræ, og ved jævnlig vedligeholdelse med maling og nyt kit kan man forlænge levetiden med mange år.

Tips til værktøj

Afrensning af gammel maling og gammelt vindueskit klares med et skrabejern eller et stemmejern. Herudover skal man bruge en kittekniv til at lægge det nye kit på med. En kittekniv koster under 100 kroner.

Linoliekit sætter med garanti fedtmærker på glasset. Og når de skal fjernes, klares det nemmest med en pose med kridtpulver. Pulveret er stærkt sugende og fjerner olien helt. Kridt og pose fås i velassorterede byggemarkeder.

TIPS: Undgå udtørring

Stil altid bøtten med kit på hovedet – både før og efter brug. Det forhindrer udtørring. Er vindueskittet tørret en smule ind, kan det blødgøres ved at ælte en sjat linolie ind i det.

Sådan beskytter du vindueskittet mod udtørring

Kittet skal beskyttes mod udtørring både indefra og udefra. For at forhindre, at det tørre træ i falsen trækker olien ud af kittet, mættes træet med linolie med fungicid og forsegles med knastelak, inden kittet lægges. Udenpå beskyttes kittet med et lag maling. Det kan fint være linoliemaling, men langt de fleste typer maling til udendørs træværk kan bruges.

Vindueskit: Sådan kitter du vinduer med linoliekit
Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage