Byggevejledning
Let
Svær

Du behøver ikke være professionel håndværker for at lægge et korrekt og velfungerende flisegulv i dit badeværelse. Hvis du vælger gode, enkle løsninger og gør dit forarbejde i tide, kan du fint lægge et gulv, hvor vandet løber den rigtige vej, og hvor fliserne fordeler sig bedst muligt i rummet.

På gulvet her letter vi arbejdet med fire vigtige valg i planlægningen. Ved at vælge de løsninger gør du det langt nemmere for dig selv at skabe et perfekt fald på gulvet, undgå pytter af vand de gale steder og få en flot fordeling af fliserne. Det koster tid i starten, men tjener sig hurtigt ind.

Download hele artiklen og se hvordan vi lægger et flot flisegulv i badeværelset.

4 VALG DER GIVER SUCCES PÅ GULVET
Fliser i badeværelse 1. Et langt dræn i hele brusenichens bredde betyder, at gulvet bliver meget lettere at bygge op med fald i en enkelt retning.
Fliser i badeværelse2. Ved at lime klodser op i rette højde til at rette spartelmassen af efter sikrer vi et præcist underlag med det nødvendige fald for fliserne.
Fliser i badeværelse3. Mellem brusenichen og det øvrige gulv laver vi en nedkant, der hindrer vandet i at løbe ud af nichen. Den er enkel at etablere, og i modsætning til opkanter fanger denne løsning aldrig vand på den gale side.
Fliser i badeværelse4. Vi planlægger helt ud i alle hjørner, hvordan fliserne skal ligge, før vi begynder at klæbe dem fast.