Byggevejledning
Let
Svær

Det ser så enkelt og elegant ud, når brusenichen i badeværelset består af en enkelt fritstående glasvæg. Og du kan selv sætte den op, forsikrer fagmanden, mens han med sikre bevægelser viser, hvordan det gøres. Det forudsætter kun, at du er omhyggelig, og at du er 100 procent opmærksom på de faldgruber, opgaven altid rummer: forkerte mål, for små skinner og fedtede flader.

Forkerte mål på glasset får du, hvis du ikke tager højde for væggens skævheder. Du bestiller det hærdede sikkerhedsglas på mål, og da du modtager en rektangulær glasplade, skal den passe til det sted, hvor væggen er længst inde i rummet. Det vil typisk snyde, hvis væggen hælder indad, fordi du måler bredden ved gulvet.

For små skinner får du, hvis du ikke tager højde både for gulvets og væggens skævheder. Selvom glaspladen ikke når helt ind i hjørnet, skal skinnerne være så lange, at de gør det. Og de skal være så dybe, at de trods skævhederne i væggen og gulvet griber mindst 6 mm ind over glaskanten overalt.

Fedtede flader skal du bare for alt i verden undgå. Er fliserne eller skinnerne den mindste smule fedtede, mister klæberen grebet. Så sprit alle klæbeflader af.

Læs også: GENIALE byggeplader til badet