Mikrocement i brusenichen

Med mikrocement slipper du for at fjerne de gamle fliser, når du vil have en ny og lækker bruseniche. Her kan du se, hvordan du spartler direkte ovenpå de eksisterende fliser med et tyndt lag Conteco, så du får en bruseniche med et moderne betonlook.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 dage
Pris
500 kroner

Intro

Markedet bugner efterhånden af mikrocement og indfarvede spartelmasser, som på kort tid kan give selv den kedeligste væg et råt og topmoderne udtryk.

Vil du gerne give badeværelset et ansigtsløft, bør du dog være opmærksom på, at ikke alle produkter er godkendt til at blive brugt i vådrum.

Men vælger du Conteco og de anbefalede produkter fra Ardex til priming og vådrumssikring, opnår du den eftertragtede MK-godkendelse, som er din garanti for, at produktet både er sikkert og lovligt at benytte.

LÆS OGSÅ: Hvad kan microcement bruges til?

Vejledning

01
Forberedelse 3 Trin

Uanset om du skal male, mure eller arbejde med Conteco, er det altafgørende for det endelige resultat, at underlaget er helt rent. Støv, fedt og snavs forringer vedhæftningen.

Vi går derfor grundigt til værks med grundrens og en skuresvamp, inden vi påfører primeren Ardex P4 for at give fliserne en ru overflade, som spartelmassen kan hæfte på.

1

Vask brusenichen med grundrens i blandingsforholdet 1:5. Det er vigtigt, at fedt, sæberester og andet snavs vaskes af. Det er derfor nødvendigt at alliere sig med en grov svamp og et par gummihandsker.

2

Dæk omhyggeligt af med malertape, så der ikke kommer beton uden for arbejdsområdet. Dæk desuden gulvet grundigt til med pap eller et tæppe.

3

Efter første lag primer fuldspartler vi væggen. Vi benytter os af spartelmassen Ardex A46, bruger en bred spartel og sørger for at dække alle klinkerne. Du vil typisk skulle spartle og mellemslibe 2-3 gange, før væggen er helt jævn.

02
Blandingsprocessen 5 Trin

Først blandes Color Pigment (farvepulveret) op i Beton Basic (betonpulveret), hvorefter pulveret blandes med væsken Mix & Primer.

Regn med ca. 600 gram Beton Basic pr. kvadratmeter ved første lag. Vej både Color Pigment og Beton Basic, så du kan skabe samme tone, hvis du får brug for mere. Blandingen skal have en konsistens, der minder om tyk maling.

Gem lidt af væsken, så du kan gøre blandingen tyndere, hvis det virker bedre.

1

Giv væggen et lag Mix & Primer, efter at du har fuldspartlet og mættet væggen med Ardex P51. Mix & Primer sørger for, at mikrocementen får et effektivt underlag at hæfte på.

2

Farvepulver og betonpulver vejes præcist af. Jo lysere tone og jo mindre færdig mængde, jo sværere er det at ramme farven helt præcist. Får du brug for mere af samme kulør, så tæller hvert gram.

3

Color Pigment og Beton Basic blandes meget grundigt og forsigtigt med et piskeris på boremaskinen. Kører maskinen for hurtigt, står pulveret op i en støvsky. Bliv ved længe, for selv de mindste farveklumper vil trække tydelige spor.

4

Den anbefalede mængde Mix & Primer hældes op i den spand, du vil røre betonblandingen op i. Som tommelfingerregel anbefales det at bruge en halv liter væske til 1 kilo Beton Basic.

5

Beton Basic (+ Color Pigment) hældes op i Mix & Primer, mens du rører det sammen. Igen kan det være en god idé at piske det hele sammen under låg. Blandingen skal stå ti minutter, før den tages i brug.

03
På med mikrocementen 7 Trin

Den færdigblandede masse kan både påføres med et glittebræt, en bred spartel eller en bred pensel. Eftersom massen skal påføres en væg og ikke et gulv, foretrækker vi at bruge en pensel. Fremgangsmåden sviner minimalt, og det er nemt at komme til i hjørner, rundt om blandingsbatteriet osv.

Glittebrættet tager vi først i brug, når vi har malet et lille område og er klar til at trække “flammerne” frem.

1

Påfør betonen med en bred pensel. Den er nem at styre, og du kan både klare indog udvendige hjørner.

2

Brug glittebrættet til at glatte betonen med. Træk det gerne på kryds og tværs af væggen. Det giver et flot og flammende udtryk. Betonen bør efterfølgende tørre i ca. 60 minutter ved en temperatur på 20°.

3

Slib overfladen let med en slibeklods eller en excentersliber. Med korn 120 kan du som regel tage ujævnhederne uden at risikere at slibe gennem betonen.

4

Træk næste lag beton på. Vi bruger samme blanding som ved første lag, da vi ønsker et råt look. Vil man have et helt glat look, kan man erstatte Beton Basic med Beton Fine. Lad betonen tørre i et døgns tid.

5

Påfør Color Sustainer med en forstøver-flaske. Sustaineren sørger for at bevare farven og det farvemønster, du har givet væggen. Lad den tørre en times tid.

6

Bland Cross-linker og Beton Sealer efter producentens forskrifter. Sørg for at ryste flasken godt, så de to komponenter bliver blandet tilstrækkeligt.

7

Når sealeren er tør, er det bare at tænde for vandet og stille sig til rette under bruseren.

Materialer

  • Grundrens
  • Malertape
  • P4-primer, A46-spartelmasse og P51-primer fra Ardex
  • Beton Basic, Color Pigment, Mix & Primer, Color Sustainer, Cross-linker og Beton Sealer fra Conteco

Tidsforbrug

2 dage til en bruseniche på 7,5 m2.

Pris

Ca. 500 kr. pr. m2.

Sværhedsgrad

Det sværeste ved at arbejde med Conteco er blandingsprocessen. Du skal være meget præcis i din opmåling for at opnå det ønskede resultat.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...