Færdigblandet microcement: Dét kan det bruges til

Microcement består af cementpulver og vand tilsat farvestof. Færdigblandet microcement er blevet et populært tilvalg og kan bruges mange steder i hjemmet, hvor der ønskes et råt og moderne look. Her kan du læse mere om, hvordan og hvor du kan bruge microcement.

Hvad er microcement?

Microcement er blevet et populært tilvalg i boligindretningen, når man gerne vil skabe et mere råt og urbant look.

Hvad er microcement lavet af?

Microcement, der også kaldes microbeton, er i bund og grund cementpulver og vand, der tilsættes farvestof.

Microcementen er et mindre lag af cement, der kan tilføjes til stort set alle overflader.

Microcementet bliver især brugt som gulvbelægning, men kan også bruges til vægge, trapper, bordplader og på badeværelser.

Microcement lægges som regel i flere lag. Mens det første lag har til formål at sikre den mekaniske styrke, sikrer det sidste lag den kemiske styrke.

Microcement farver

Microcementens farver begrænser sig ikke kun til de grå nuancer, som vi typisk forbinder med cement.

Mulighederne er mange, når du skal vælge, hvilken microcement farve du vil have.

Farven på microcementen afhænger naturligvis af udvalget hos den enkelte producent, men microcement fås i et utal af nuancer - fra de klassiske grålige farver til klar rød, blå, gul og sort.

Microcement farver indfarvet

Her ses microcementen i den klassiske grå farve.

Hvad kan microcement bruges til?

Som nævnt kan microcementen bruges mange forskellige steder i hjemmet. Her er et par af de mest oplagte steder, hvor du kan bruge microcement:

  • Microcement badeværelse Badeværelset er et af de mest oplagte steder at lægge microcement. Microcementen kan lægges på de eksisterende fliser, og du kan selv vælge, om overfladen skal være skridsikker eller helt glat. Der findes flere muligheder – også en gylden mellemvej. Når du lægger microcement på fliser får du en dejlig plan overflade.
  • Microcement bordplade Uanset om det er køkkenbordspladen eller spisebordet, der trænger til en overhaling, så er microcement bordpladen et oplagt valg. Det giver et moderne, råt beton-look, og så er det let at rengøre en microcement bordplade med en våd klud. Et microcement køkken kræver generelt ikke meget vedligeholdelse eller rengøring.
  • Microcement gulv Microcement er oplagt, når gulvet skal renoveres. Når microcementet er lagt korrekt på gulvet, har det en høj slidstyrke og en lang levetid. Den glatte overflade er nem at gøre ren, hvilket gør at microcement gulve især er populære i køkkener.

LÆS OGSÅ: Selvnivellerende spartelmasse skal hjælpes på vej på gulvet

Mere om microcement gulv

Microcement kan bruges på alle typer belægning, og det er derfor også enormt populært at lave microcement gulve.

En god blanding microcement, som er vandtæt, kan både bruges indendørs og udendørs samt på alle typer hårde underlag. Microcement klæber rigtig godt og kan fx bruges på glas, metal, fliser, gips og træfiberplader.

Trænger gulvet i dit hjem til fornyelse, er microcement derfor et oplagt valg, da du fx kan lægge microcement på dit gamle betongulv, eller du kan lægge microcement på trægulv.

Et microcement gulv er enormt slidstærkt og har en lang levetid. Det er let at gøre rent, og et microcement gulv er derfor oplagt i fx køkkenet. Er microcementen vandtæt og egnet til vådrum, er det også populært på badeværelser.

Microcement på trægulv

Microcementen er især populær til gulve.

Microcement - gør det selv

Færdigblandet microcement, også kaldet basebeton, kan bruges af de fleste gør det selv'ere.

Inden du kan komme i gang med selv at lægge microcement, skal der lægges en primer eller et første lag til at glatte overfladen af. Så skal microcementen på, og til sidst skal der påføres en microcement sealer og en microcement topcoat dvs. en slags lak, som skal tørre godt. I mange tilfælde skal der også bruges hærder og glasfibernet.

Du skal altid sørge for at følge producentens anvisninger.

Tørretiden på microcement er omkring 2 til 3 timer mellem hvert lag. Microcement vil være tørt efter 24 timer, men der går længere tid, før microcement er hærdet.

Microcement gør det selv

Microcement kan godt være et gør det selv projekt.

Microcement pris

Microcement findes i flere prislejer alt efter type og producent.

Det anbefales, at du køber et fuldt microcement kit. Hvis du ikke køber et kit, er det en god idé, at du i hvert fald køber alle dele fra samme producent.

Så hvad koster microcement?
Du skal regne med en pris på omkring mindst 3.000 kroner til 10 m2 for et microcement kit, der indeholder alt, hvad du skal bruge dvs. betonbase, primer, sealer, hærder, glasfibernet osv.

Hvor kan man købe microcement?

Du kan købe microcement online og i de store byggemarkeder. Du kan fx købe billig microcement i Biltema og Bauhaus, men det er ikke sikkert, at du kan købe et helt kit eller få grundig vejledning i, hvordan du bruger microcement selv.

Hvis du vil købe færdigblandet microcement og alt andet som hører til og samtidigt få grundig vejledning, bør du købe det hos en farvehandler fx Conteco, Urban-Hald eller DecoFarver.

Køber du microcement online hos en farvehandler, kan du i mange tilfælde få et fuldt kit til en billig pris, og ofte skal du heller ikke betale alverden for levering og fragt.

Fordele ved microcement:

  • Microcement er forholdsvist billigt at anlægge, og det kan bruges både indendørs og udendørs.
  • Det kan bruges på både vægge og gulve i badeværelser og i køkkener.
  • Derudover er det slidstærkt og fås i mange forskellige farver.

Ulemper ved microcement:

  • Tørretiden på microcement er relativt lang.
  • Microcement er ikke UV-resistent, og det kan ikke anlægges på alle typer overflader og belægninger (fx kan det ikke lægges på linoleum og vinyl).

Læs mere om microcement

Hvis du har fået mod på at kaste dig over microcement i dit næste gør det selv-projekt, anbefaler vi at du læser mere om de forskellige produkter først. Du kan læse mere om microcement her på conteco.dk.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Materialer