Hvad kan microcement bruges til?

Microcement er blevet et populært tilvalg og det kan bruges mange steder i hjemmet. Fx. kan du bruge microcement på gulve, vægge, bordplader, badeværelser, mm. Men hvad er fordelene og ulemperne ved microcement?

Hvad er microcement?

Microcement er blevet et populært tilvalg i boligindretningen, når man gerne vil skabe et mere råt og urbant look. Microcement, der også kaldes microbeton, er i bund og grund cementpulver og vand, der tilsættes farvestof. Microcementen er et mindre lag af cement, der kan tilføjes til stort set alle overflader. Microcementet bliver især brugt som gulvbelægning, men kan også bruges til vægge, trapper, bordplader og på badeværelser.

Microcement lægges som regel i flere lag. Mens det første lag har til formål at sikre den mekaniske styrke, sikrer det sidste lag den kemiske styrke.

Microcement i farver

Microcementens farver begrænser sig ikke kun til de grå nuancer, som vi typisk forbinder med cement. Mulighederne er mange, når du skal vælge, hvilken microcement farve. Farven på microcementen afhænger naturligvis af udvalget hos den enkelte producent, men microcement fås i et utal af nuancer - fra de klassiske grålige farver til klar rød, blå, gul og sort.

Microcement farver: Her ses microcementen i den klassiske grå farve

Her ses microcementen i den klassiske grå farve

Hvor kan jeg bruge microcement?

Som nævnt kan microcementen bruges mange forskellige steder i hjemmet. Her er et par af de mest oplagte steder, hvor du kan bruge microcement:

 • Microcement badeværelse Badeværelset er et af de mest oplagte steder at lægge microcement. Microcementen kan lægges på de eksisterende fliser, og du kan selv vælge, om overfladen skal være skridsikker eller helt glat. Der findes flere muligheder – også en gylden mellemvej. Når du lægger microcement på fliser får du en dejlig plan overflade.
 • Microcement bordplade Uanset om det er køkkenbordspladen eller spisebordet, der trænger til en overhaling, så er microcement bordpladen et oplagt valg. Det giver et moderne,råt beton-look og så kan det er let at rengøre en microcement bordplade med en våd klud.
 • Microcement gulv Microcement er oplagt, når gulvet skal renoveres. Når microcementet er lagt korrekt på gulvet, har det en høj slidstyrke og en lang levetid. Den glatte overflade er nem at gøre ren, hvilket gør at microcement gulve især er populære i køkkener.

LÆS OGSÅ: Selvnivellerende spartelmasse skal hjælpes på vej på gulvet

Microcement gulv: Microcementen er især populær til gulve

Microcementen er især populær til gulve

Fordele ved microcement:

 • Microcement er forholdsvist billigt at anlægge, og det kan bruges både indendørs og udendørs.
 • Det kan bruges på både vægge og gulve i badeværelser og i køkkener.
 • Derudover er det slidstærkt og fås i mange forskellige farver.

Ulemper ved microcement:

 • Tørretiden på microcement er relativt lang.
 • Microcement er ikke UV-resistent, og det kan ikke anlægges på alle typer overflader og belægninger (fx kan det ikke lægges på linoleum og vinyl).

Microcement gør det selv ?

Microcement er ikke altid lige til for gør det selv’eren at kaste sig over. Derfor anbefaler flere producenter, altid at lade en fagmand udføre arbejdet, medmindre man arbejder med eksempelvis DETALE CPH (tidligere Kabe) eller Conteco, der også er beregnet til gør det selv-folket.

Microcement gør det selv: Microcement kan godt være et gør det selv projekt

Microcement kan godt være et gør det selv projekt

Microcement priser

Microcement findes i flere prislejer alt efter type og producent. Men du skal som udgangspunkt regne med 3.000 kroner for et fuldt kit til 10 m2. Et fuldt kit indeholder typisk microcement base, microcement medium, primer, sealer, hærder og glasfibernet.

Læs mere om microcement

Hvis du har fået mod på at kaste dig over microcement i dit næste gør det selv-projekt, anbefaler vi at du læser mere om de forskellige produkter først. Du kan læse mere om microcement her på conteco.dk eller her på DETALE CPH

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Materialer