Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan: Afløb i indkørslen

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Løber regnvandet fra indkørslen og ind i garagen, eller lægger vandet fra flisegangen sig langs husets sokkel, kan du løse problemet med en rende, som effektivt leder vandet til den nærmeste faskine eller kloak.

Tidsforbrug
4 dage
Pris
1.400 kroner
Betonen skal være jordfugtig, så renden kan trykkes på plads. Renden samles og lægges ned i den fugtige beton på en gang. Risten lægges på som det sidste.

Betonen skal være jordfugtig, så renden kan trykkes på plads. Renden samles og lægges ned i den fugtige beton på en gang. Risten lægges på som det sidste.

Intro

Vejret bliver mere ekstremt, og det betyder bl.a. mere regn. Derfor er rene og korrekt dimensionerede tagrender en selvfølge for de fleste husejere. Vandet skal ledes væk fra huset, så det ikke ødelægger facaden og skaber omfattende fugtskader.

Det samme gør sig faktisk også gældende for brolagte indkørsler og flisebelagte havegange – vandet skal ledes væk, så det ikke samler sig langs soklen eller samler sig i pytter og får gruset under brolægningen til at synke sammen.

Løsningen kan være en rende dækket af en rist, der ligesom en almindelig tagrende leder vandet videre til en faskine eller ned i kloakken.

Vejledning

Forarbejdet er altafgørende

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Inden du går i gang med at lægge renden, skal du fjerne nogle sten, så der bliver plads til den. I vores tilfælde passer det med tre rækker. Når stenene er væk, skraber du afretningsgruset af og lægger det i en bunke, inden du graver videre. Afretningsgruset skal du nemlig bruge, når du skal lægge stenene igen.

Saml renden i den rette længde, og tryk endestykkerne på plads. Bunden er flere steder forberedt til et afløb, så du bare skal slå en rund skive ud med en hammer og trykke det medfølgende tudstykke fast. 1

Saml renden i den rette længde, og tryk endestykkerne på plads. Bunden er flere steder forberedt til et afløb, så du bare skal slå en rund skive ud med en hammer og trykke det medfølgende tudstykke fast. Tudstykket, som trykkes fast på rendens underside, passer til et kloakrør på 100 mm.

Sæt en snor op midt i udgravningen, så du har noget at styre efter, når renden skal lægges. 2

Sæt en snor op midt i udgravningen, så du har noget at styre efter, når renden skal lægges. Snoren skal flugte med oversiden af den øvrige belægning.

Fyld beton i udgravningen og rundt om det afløbsrør, tuden skal placeres i. Betonen glattes ca. 8 cm under belægningens overflade. Vi blander betonen af en del cement, tre dele støbemix og en lille smule vand. 3

Fyld beton i udgravningen og rundt om det afløbsrør, tuden skal placeres i. Betonen glattes ca. 8 cm under belægningens overflade. Vi blander betonen af en del cement, tre dele støbemix og en lille smule vand. Betonen skal være så “tør”, at du kan trykke en fast bold af den.

Den samlede rende trykkes ned i betonen. Den skal trykkes så langt ned, at risten kommer til at ligge 3-5 mm under snoren. 4

Den samlede rende trykkes ned i betonen. Den skal trykkes så langt ned, at risten kommer til at ligge 3-5 mm under snoren. **

Fyld op med afretningsgrus rundt om renden, når betonen er blevet hård. Ret gruslaget af, så det passer med, at stenene rager 3-4 mm op, når de lægges. 5

Fyld op med afretningsgrus rundt om renden, når betonen er blevet hård. Ret gruslaget af, så det passer med, at stenene rager 3-4 mm op, når de lægges.

Læg risten på plads, når du har stampet stenene en smule. Når du begynder at bruge indkørslen, vil stenene synke de sidste par mm, så de kommer til at flugte med den øvrige belægning. Herefter er det bare at parkere bilen i den dejlig tørre indkørsel. 6

Læg risten på plads, når du har stampet stenene en smule. Når du begynder at bruge indkørslen, vil stenene synke de sidste par mm, så de kommer til at flugte med den øvrige belægning. Herefter er det bare at parkere bilen i den dejlig tørre indkørsel. Ved at placere risten 3-5 mm lavere end belægningen skånes den for en masse tryk.

Tidsforbrug

2-4 dage inkl. tilslutning til faskine eller kloak.

Pris

Ca. 1.400 kroner for 6 meter.

Sværhedsgrad

Arbejdet er ikke teknisk svært, men du skal være omhyggelig.

Tegning

Afløb i indkørslen

Log ind eller køb adgang

3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Afløb i indkørslen

Led effektivt vandet til den nærmeste faskine eller kloak.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Fyld beton i udgravningen

Den samlede rende er trykket ned i betonen.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Læg risten på plads

Risten er placeret 3-5 mm lavere end belægningen for at skåne den for et massivt tryk.

Åbn 3D-model

Video

TEKNIK: Drænrende i belægning

Støbes fast i beton - i plan med fliserne

TEKNIK: Fald på belægning

Med et måleplan er det nemt at måle op til fald

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Sådan: Afløb i indkørslen
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage