Byggevejledning
Let
Svær
Konstruktionen giver ikke kun brændet ly for regnen. Den er også et dekorativt indslag i haven.

Konstruktionen giver ikke kun brændet ly for regnen. Den er også et dekorativt indslag i haven.

Lad taget over brændet følge med op og ned, efterhånden som du fylder op og bruger af brændet. Så har du altid tørt træ til bålfadet og brændeovnen.

Tørt træ er let at tænde og holde ild i, og tørre stykker brænde er lettere at styre til en ren forbrænding, som effektivt giver varme uden at belaste miljøet mere end højest nødvendigt.

Det er den afgørende tanke bag vores nytænkende brændely – som samtidig er et overbevisende og dekorativt element i haven eller langs indkørslen. Det er delt op i sektioner, som det er nemt at stable brændet op i, og som gør det let at holde styr på, hvilket brænde der har ligget og tørret i den fri luft så længe, at det er klart til at gå i ovnen.

Og som det virkeligt originale har hver sektion sit eget tag, der kan hæves og sænkes, så det altid beskytter brændet optimalt mod regn og sne.

Konstruktionen er enkel med stolper og tagfiner beklædt med tagpap. Vi kæler for detaljerne og lægger shingels på tagene, men det kan du nemt vælge til eller fra – ligesom du uden videre kan justere højde og længde efter dit behov.

LÆS OGSÅ: Byg selv lækkert halvtag over brændestakken

Taget følger brændet

Regn og sne når ikke ind på dit brænde I takt med, at du bruger af brændet i dit brændely, sænker du taget. Derved undgår du, at slagregn og fygesne lægger sig oven på det tørre brænde og gør den øverste del for fugtig til ovnen.De korte sektioner gør det nemt at stakke brændet, holde styr på, hvor længe det har ligget – og at løfte og sænke taget, så det hele tiden beskytter træet i de enkelte sektioner optimalt. Tagsektionerne skydes op og ned mellem de dobbelte stolper, og det kan placeres i fire højder.

Download hele artiklen og få vores trin-for-trin byggevejledning.