Den færdige garage med skur har to store porte i gavlen. Beklædningen er lærketræ, og der er brugt shingles som tagbeklædning

Den færdige garage med skur har to store porte i gavlen. Beklædningen er lærketræ, og der er brugt shingles som tagbeklædning

Fundament til garage med skur

I denne byggevejledning, viser vi dig, hvordan du bygger en garage med skur, der både fungerer som carport til bilen og redskabsskur til cykler og haveredskaber. Taget på garagen kommer til at bestå af shingles, som er tagpapstykker i mindre stykker, og som er nemme at lægge. Udvendigt skal garagen have en beklædning af lærketræ. I første del af byggevejledningen er det hele garagen og skurets fundament, som vi laver ved hjælp af jordankre. Vi viser dig, hvordan du måler ud, banker jordankre i, laver bundrem og sætter de bærende stolper op.

Udmåling til fundament

Den garage med skur, vi har valgt at bygge, måler 6 x 4 meter og består af seks moduler, der hver måler 2 x 2 meter. For enden af garagen vil der være plads til fx en barnevogn eller cykler. Derfor skal der være en dør her, så der er nem adgang til den del af garagen. Garagens skur og hobbyrum er lige store, 2 x 4 meter, og består hver af to moduler. De aflange rum har masser af vægplads til hylder og ophæng.

Fundering med jordankre

Til mindre bygninger som denne garage med skur er jordankre et godt valg til fundering. De er lette at slå i jorden, og du slipper for at grave og støbe med beton. For at lave et fundament med jordankre, kræves det, at jorden er fast. Du kan altså ikke bruge jordankre i løst sand, men de fungerer godt i muld- eller lerjord. Det er vigtigt, at du får målt ordentligt op, inden du slår jordankrene i jorden. I byggevejledningen viser vi dig hvordan.

Montering af bundrem

Når du har målt ud og slået jordankrene i jorden, skal bundremmene til garagen monteres. Du skal sikre dig, at garagens bundremme er placeret korrekt, så fundamentet til garagen er lige. Først når du har sikret dette, kan du montere tværremmene, hvor væggene til hobbyrummet og skuret i garagen skal være. Efter du har monteret bundremmene, er det en god idé at give dem en god omgang grundolie, der sikrer træet mod råd og svamp.

Sikring af garagens stabilitet

Når bundremmene er på plads, kan du montere stolper og topremme på garagen. Det er vigtigt, at stolperne bliver afstivet omhyggeligt med skrå lægter. Her er det en god idé at bruge skruetvinger, inden stolperne er rettet ind i lod, herefter kan du skrue de skrå lægter fast og fjerne skruetvingerne. Da garagen med skur er bygget op med jordankre og ikke stolper, der er gravet ned i jorden, skal du sikre garagens fundament på en række andre måder blandt andet med et afstivende kryds af stålbånd i garagens loft.

Del 2 ud af 3

I anden del af garageprojektet viser vi dig, hvordan lægger et tag bestående af krydsfinerplader og shingles, ligesom du også får vejledning i, hvordan du bygger dine egne tagspær.

LÆS OGSÅ: Garage

Del 2 af 3: Tag med shingles

Del 3 af 3: Beklædning