HULE I TRÆ: Højt oppe i træet, i ly af bladene, kan man gemme sig som en anden Robin Hood. Hvem ved , måske kommer Mor eller sheriffen af Nottingham forbi ...

HULE I TRÆ: Højt oppe i træet, i ly af bladene, kan man gemme sig som en anden Robin Hood. Hvem ved , måske kommer Mor eller sheriffen af Nottingham forbi ...

Hule i træ

En hytte i et træ starter med garanti som et børneprojekt, hvor ønsket om et hemmeligt sted fjernt fra de voksnes årvågne øjne melder sig. Men uanset hvor selvkørende børnene er, bør du gå med i projektet, så du er sikker på, at jeres hule i træet er tilstrækkelig solid, så den kan holde til at blive leget i. Og så den er sikker nok.

Sikker hule i træ

Når det kommer til sikkerhed i hulen i træet, handler det blandt andet om, at der ikke stikker søm ud, man kan rive sig på. Træhyttens gulv skal kunne bære vægten af børnene, og væggene skal ikke ryge af, når der tumles rundt i hytten. Det er den slags kedelige ting, som voksne tænker på, men som man er lykkeligt uvidende om, når man kun er 7 år. Og bare vil ha’ en hytte i træet nede i baghaven.

Vores hytte i træ

På gør det selv byggede vi en hytte i et træ, så den svæver 2,5 m over jorden. Den gøres fast direkte ind i træet med bolte eller franske skruer. Træets stamme er ca. 60 cm tyk, og den tager ikke skade af det begrænsede antal bolte og skruer.

En solid bund

Det vigtigste er bunden, som måler ca. 180 x 180 cm og består af et rammeværk af reglar. træhyttens bund samles hak i hak rundt om træstammen og boltes ind i denne. Herefter stabiliseres med skråstivere nedenunder. Det gav et solidt fundament at bygge videre på.

Gulv og vægge

Gulvet i vores hule i træ er høvlede forskallingsbrædder, som lægges med lidt afstand, så evt. vand kan løbe ud og ned på jorden. Væggene bygges 1 på 2 af brædder, som skrues direkte på kanten af bundplatformen og samles i toppen af en indvendig lægte. Spærene er lavet af reglar, og taget er klinkbeklædning, så vandet kan løbe af. Det hele er til sidst malet et par gang

Hent komplet byggevejledning til hytte i træ

En hule i et træ en genial tilføjelse til enhver have med legende børn, og følger du byggevejledningen, er det en overkommelig opgave for alle gør det selv-folk. Byggevejledningen indeholder en tegning, materialeliste samt gode tip og tricks. God fornøjelse.

En hule i et træ er et hyggeligt familiebyggeprojekt for store og små.

En hule i et træ er et hyggeligt familiebyggeprojekt for store og små.