Det trekantede legehus er børnenes helt eget tilflugtssted. Samtidig kan det bruges til jeres overnattende gæster, når det ikke er alt for koldt.

Det trekantede legehus er børnenes helt eget tilflugtssted. Samtidig kan det bruges til jeres overnattende gæster, når det ikke er alt for koldt.

Hvis du vil have tag på carporten eller lysthuset, så er her et forslag til, hvordan det kan gøres. Men bemærk, at det kun er til mindre bygninger, der hverken kræver isolering eller nødvendigvis skal have et fast gulv. Vi har brugt konstruktionen til at bygge et trekantet legehus for at vise mulighederne i den trekantede løsning.

Gavle og midterspær kan laves helt færdige med dør og udskæringer til vinduer, inden huset stilles op. Huset er hævet over jorden for at beskytte mod fugt og dyr, når man opholder sig i det.

Trekantfaconen er i det her tilfælde god, fordi du sparer materialer til siderne og huset er ret overkommeligt at bygge. Det kan godt gøres på et par regnfri weekender, hvis ikke du både skal slå græs, male facade og holde grillfest for hele familien.

Tagpap for begyndere

Taget er beklædt med et meget gør det selv-venligt produkt. Det bliver ikke brændt på, men limes og sømmes sammen, hvilket er nemmere. Taget er desuden skabt til en rutsjetur.

Rutsjebanen og stigen er skruet sammen og hviler løst oven på taget, så det kan løftes af. Som bund i rutsjebanen er brugt et stykke oliehærdet masonit, der holder til udendørs brug.

For at fremhæve den trekantede facon er vindskederne samt de to nederste brædder på hver gavl malet hvide med heldækkende træbeskyttelse. Hvis du har mod på det, kan du lade børnene bestemme farven på huset, ellers kan det behandles med farveløs træbeskyttelse.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få en trin-for-trin byggevejledning til legehuset.

VIGTIGT: Tjek på sikkerheden

Vær opmærksom på, at legehuset er sikkert for børnene. Det vil sige, at der ikke må være åbninger eller huller på mellem 8,9 cm og 23 cm, som børnene kan sidde fast i. Rutsjebanen skal ikke have nogen sprækker eller spidse vinkler, som eventuelle jakkesnore kan sidde fast i. Og sørg for, at alle skarpe kanter er slebet, så børnene ikke river sig.

LÆS OGSÅ: Luksus legehus i børnehøjde