Byggevejledning
Let
Svær

Vi har bygget rigtig mange skure i Gør Det Selv, men det var først, da en læser skrev til os og efterlyste en simpel model, der var lige til at gå til, at vi måtte se sandheden i øjnene: Vi har bygget mange skure, men altid ud fra ideen om, at de skulle kunne lidt mere, være lidt smartere og mere alsidige end et købeskur. Og så er de nok ikke blevet de allernemmeste at gå til, hvis man som den nævnte læser blot vil have et skur.

Ambition: både nemt og solidt skur

Derfor satte vi en arkitekt på opgaven: Lav et skur, der er nemt at bygge og alligevel solidt. Du må ikke bruge for mange forskellige materialer og ikke noget med komplicerede tømmersamlinger med rammesav og stemmejern. Det hele skal samles med almindelige beslag.

At give den besked til en arkitekt svarer til at bede en kunstmaler om at male en væg i kun en farve, som skal kunne købes færdigblandet i byggemarkedet. Arkitekten slog da også et par knuder på sig selv, men endte alligevel med et skur, der er nemt at bygge, som er solidt – og som tager sig ganske godt ud. Det med udseendet insisterede arkitekten på.

Klar til at bygge!

Så her får du opskriften på et skur, hvis vægge du kan købe for en slik i byggemarkedet; de består af simple flethegn. Om du vil gøre det lige så let, eller du foretrækker en anden beklædning, det er op til dig. Men let, det bliver det.

Læs mere om redskabsskure her.

LÆS OGSÅ: Støb verdens nemmeste fundament