Redskabsskur

Få styr på havemaskiner, haveredskaber og ungernes legetøj ved at bygge et redskabsskur. Her finder du inspiration og byggevejledninger til, hvordan du kan bygge et redskabskur.

Alt om redskabsskure

Et redskabsskur er din bedste ven, når du gerne vil holde orden på haveredskaber, værktøj, blomsterkrukker osv. Hvis du bygger et stort redskabsskur, kan du også bruge det til cykelparkering og opbevaring af andre større ting. Men et redskabsskur kræver ikke nødvendigvis meget plads. Du kan sagtens bygge et lille redskabsrum i garagen eller bygge et mindre redskabsskur, der hænger på væggen udenpå garagen eller huset. Få kvadratmeter kan gøre en stor forskel, når der skal holdes orden på haveredskaberne. Du kan også overveje at bygge et haveskur med drivhus.

Byg et solidt redskabsskur

Du kan bygge et redskabsskur på mange forskellige måder, alt afhængig af ambitionsniveauet. Du kan fx samle et præfabrikeret skur. Hvis du vælger en af de billigere byggemarkeds-løsninger, leveres træet skåret ud, men er oftere af en ringere kvalitet. Desuden har du ikke mulighed for at justere lidt på målene efter forholdene, mens du bygger. Hvis du vælger at følge en af vores guides, kan du selv bygge et godt og solidt redskabsskur af gode materialer fra bunden. Vi viser dig, trin for trin, hvordan du bygger et redskabsskur i haven eller til din garage.

Placering af redskabsskur

Når du skal placere et skur, er det en god idé at rette det ind efter forholdene. Ligger det tæt på huset, skal dit hus og redskabskuret ligge parallelt. Og skal skuret være tæt på en hæk, vil det se bedst ud, hvis det følger hækken. Så start med at markere, hvor redskabsskuret skal stå. Det gør du nemmest ved at lægge brædder ud og slå en pløk eller en bræddestump i jorden, hvor den første hjørnestolpe til redskabsskuret skal rejses.

Byg dit redskabsskur på et solidt fundament

Alle kan bygge et skur, også uden de store forudsætninger. I hvert fald så længe du bygger dit skur i træ. Og det er uanset om du vil bygge skuret på et støbt fundament af beton, på et såkaldt punktfundament med nedgravede fundamentsten, eller om du vil grave stolper ned i jorden og så bygge skuret derfra. Hvad end du vælger, kan du med fordel anskaffe dig en pælespade og et pælebor, der kan bore/grave huller til redskabsskurets lodrette stolper. De to redskaber supplerer hinanden godt, og koster ikke alverden. Bruger du en spade, skal du grave meget brede huller for at komme de 90 cm ned, der kaldes frostfri dybde. Og det skal du, hvis du vil undgå, at frosten med tiden skubber dine pæle op. Med et pælebor og en pælespade kan du bore og grave et fint afgrænset hul i tilpas dybde og med faste lodrette sider. Du kan også vælge at bygge et skur, hvor fundamentet ligger direkte på jorden. Du skal med andre ord ikke bekymre dig om at grave frostfrie huller, men derimod lave et fundament af fundablokke og solide stolper. Du kan læse mere det solide skur

Materialer til et redskabsskur

Når du skal bygge et redskabsskur bør du selv vælge tømmer. Derved undgår du de skæve stolper. Især i hjørnerne er det vigtigt, at de er helt lige. Får du en skæv stolpe, så sæt den på en af siderne. Du kan læse mere om beklædning af siderne, tagkonstruktion og meget mere i vores artikler.